Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Το Πεντάγωνο προσπαθεί να κόψει τις διαδικτυακές διασυνδέσεις του ISIS

Οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προσπαθούν να καταστρέψουν τις διαδικτυακές διασυνδέσεις  του ‘ισλαμικού κράτους’ με ομάδες του,  προκειμένου να αφήσουν τους τζιχαντιστές σε μια κατάσταση ‘εικονικής απομόνωσης», όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου την Πέμπτη...


Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ, είπε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες εργάζονται για το ζήτημα αυτό στον κυβερνοχώρο, ο ίδιος, μάλιστα,  καθόρισε αυτή τη διαδικασία ως... σημαντική στρατιωτική επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής ομάδας που δρα στο Ιράκ και τη Συρία.

«Οι στόχοι είναι να κοπούν οι δίαυλοι επικοινωνίας  και ελέγχου  από το ISIS, ώστε να διακοπεί η ικανότητα διακίνησης χρημάτων,  να διακοπεί η ικανότητα κατατυράννησης  και ελέγχου του πληθυσμού, να διακοπεί η ικανότητά του να προσλαμβάνει  άτομα από το εξωτερικό», είπε ο Κάρτερ προς τους βουλευτές κατά τη συνεδρίαση της Γερουσίας στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών.

Ο στρατιωτικό σύμβουλος του Κάρτερ,  στρατηγός Τζο Ντάνφορντ, ο οποίος είναι πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, δήλωσε ότι ο στόχος είναι η διακοπή των γραμμών επικοινωνίας των μαχητών.

Οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου ήταν περίπου επί ένα τρίωρο σε ακρόαση σχετικά με την πρόοδο του αμερικανικού στρατού στην εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας.

Οι γερουσιαστές έχουν επανειλημμένα εκφράσει την απογοήτευσή τους από τα αποτελέσματα  της αμερικανικής συνδρομής στην καταπολέμηση του ISIS. Περίπου δύο χρόνια μετά την επίθεση τους κατά των τζιχαντιστών, αυτοί εξακολουθούν να ελέγχουν τις βασικές πόλεις Ράκα στη Συρία και Μοσούλη στο Ιράκ, σημειώνει  το δημοσίευμα της ‘Ahram online’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου