Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Θράκη: Έφοδος του εισαγγελέα σε μειονοτικό σύλλογο - Σκοτεινά κέντρα δρουν ύποπτα

Παιχνίδια με τη μειονότητα επιχειρούν να κάνουν διάφοροι, με στόχο να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στη Θράκη...


ImageΔασκάλα στοχοποιήθηκε επειδή σχολίασε τα παιχνίδια της Άγκυρας με τη μεινότητα, ενώ επιτέλους άρχισαν έλεγχοι για τον εντοπισμό ύποπτων δραστηριοτήτων στην περιοχή. 

Έφοδο στον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) έκανε την Πέμπτη η Αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr η Αστυνομία ερέυνησε δυο τμήματα του Συλλόγο στην Κομοτηνή. 

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι υπήρχαν παράνομες δραστηριότητες για παιδιά και τους έκαναν συστάσεις ότι αυτές οι δραστηριότητες είναι παράνομες και πρέπει να κλείσουν.

Στη συνέχεια έγινε έλεγχος και στα γραφεία του παραρτήματος του ίδιου συλλόγου στην οδό Όθωνος στην Κομοτηνή. 

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα οι έρευνες της αστυνομίας που έγιναν πρώτη φορά παρουσία του εισαγγελέα, εντόπισαν παράνομα...
νηπιαγωγεία, τα οποία θα έπρεπε να έχουν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια.

Απορεί μάλιστα πώς ένας τέτοιος σύλλογος έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσει νηπιαγωγεία. 

Αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως λογικά υπάρχει χρηματοδότηση από άλλα κέντρα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν και να ελέγχουν τη μειονότητα.

Το περιστατικό έρχεται λίγο μετά την στοχοποίηση δασκάλας που δουλεύει σε μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης. Η δασκάλα εξέφρασε στο Facebook την άποψή ότι η τουρκία κάνει παιχνίδι με τη μειονότητα σε καθημερινή βάση, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από τον σύλλογο κηδεμόνων. Η δασκάλα συγκεκριμένα έγραψε: "Η Τουρκία κάνει το παιχνίδι της σε καθημερινή βάση. Το θέμα είναι η Ελλάδα τι κάνει ; Και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί". 

Αμέσως μετά στοχοποιήθηκε από σκοτεινά κέντρα της μειονότητας και έγιναν διάφορες παρασκηνιακές ενέργειες εναντίον της. Συζητείται το αν θα μεταφερθεί ή όχι το θέμα στην ελληνική βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου