Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Φαγητό... Χώνεψη... Απόπατος - Τους επέτρεψες να σε καταβροχθίσουν ξέρεις που θα καταλήξεις

Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα Μνημόνια... Μόνο τέσσερα; Τώρα που πήραμε το κολάι; Τώρα που άνοιξε η σούφρα; Μνημόνια στην νιοστή. Ως πότε; Μέχρι να πάρουμε απόφαση να ξεσηκωθούμε. Γιατί μη μου πεις, ότι περιμένεις από τους τοκογλύφους να σταματήσουν μόνοι τους; Έχεις δει κανένα καρχαρία να γίνεται χορτοφάγος;... 


Να λέει «σήμερα βαρέθηκα το κρέας, θα φάω φύκια»; Με κάθε ψάρι που καταβροχθίζει, γίνεται μεγαλύτερος, κι όσο αυξάνει η μάζα, τόσο μεγαλώνει κι η όρεξη.

Αλλά ο τοκογλύφος είναι ακόμα χειρότερος. Γιατί το στομάχι του καρχαρία έχει όριο, ενώ ο λογαριασμός στις τράπεζες δεν έχει τελειωμό. Και 100 δις κι 100 τρις τα χωράει άνετα, ενώ περισσεύουν ακόμα περισσότερα. Από τον καρχαρία γλυτώνεις, αν είσαι στη στεριά, από τον πλούσιο πλεονέκτη όμως δεν γλυτώνεις πουθενά. Θα σε φάει σε στεριά, θάλασσα, αέρα ή διάστημα. Ακόμα κι από πεθαμένους τρώνε.

Τι ακολουθεί όμως αφού σε φάνε; Ακριβώς! H χώνεψη κι έπειτα ο απόπατος. Γι αυτό μας έχουν αφοδεμένους, διότι τους επιτρέψαμε να μας καταβροχθίσουν. Και με το φαί δεν πιάνεις κουβέντα, απλά το τρως. Μας έχουν φάει. Όχι όλους όμως.

Γιατί άλλο να είσαι πλούσιος βολεμένος κι άλλο φτωχός. Στο φτωχό κάνουν την αφαίμαξη ο πλούσιος πίνει το αίμα. Από τον εργαζόμενο κόβουν κοψίδια, τ' αφεντικό τα καταβροχθίζει. Δεν είναι το ίδιο. Μέχρι να αποφασίσουμε να τους σταματήσουμε. Αλλά μένουμε αναποφάσιστοι. Και σε κόμμα. Σε κωματώδη κατάσταση δηλαδή καθώς «κόμμα» και «κώμα» είναι ομόηχες λέξεις κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Και τα δυο σε...
ακινητοποιούν και τα δυο μπορεί να αποβούν μοιραία.

Βέβαια κώμα σε κόμμα έχει διαφορά. Άλλο το κόμμα του λαγού κι άλλο της κουκουβάγιας. Ή κάποιων άλλων πουλιών όπως αυτό του φοίνικα. Αυτό ήταν κώμα, γύψος και ακρωτηριασμός μαζί.
Μνημόνιο, άλλη μια εγχείρηση που «πέτυχε». Η κατάσταση του ασθενή είναι σταθερή: Πεθαμένος, πιο σταθερά δεν γίνεται. Εκτός αν σε λένε Λάζαρο. Δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο αλλά είναι το τρίτο (με το συμπάθιο) που θα επιμηκυνθεί, μας λένε κάποιοι πολιτικοί. Ορίστε, πόσο πιο ξεκάθαρο σεξουαλικό υπονοούμενο ν' αφήσουν; Το τρίτο το μακρύτερο, θα μεγαλώσει κι άλλο. Ε μετά θα είσαι εντελώς άσχετος, να μην καταλαβαίνεις, ότι θα τσούξει περισσότερο.

Ο φον Δημητράκης τώρα δικαιώνεται. Τι έκανε το δοσίλογο κάθαρμα; Του έλεγαν οι ναζί "πιάσε πενήντα πατριώτες" και φυλάκιζε 100. Κάτι σαν το Μητσοτάκη και τον Τσίπρα δηλαδή. Λένε οι τοκογλύφοι να πάρουν νέα μέτρα 5 δις, ο ΣΥΡΙΖΑ τα βλέπει και παίρνει μόνος του 10 δις, ενώ ο Μητσοτάκης φωνάζει «τα ρέστα σας» και προτείνει 15 δις. Έχει καλό χαρτί, φουλ της Siemens. Μπαμπάς κόρη και γιος ξέρουν να διαλέγουν συσκευές και σύνεργα βασανισμού.

Η Siemens! "Τους λαδώσαμε όλους". Ε όχι κι όλους. Μόνο εκείνους που σας έκαναν τα χατίρια. Λαμόγια είναι, δεν είναι ανόητοι. Φυσικά εννοούν όλους όσους είχαν ή έχουν εξουσία, ή πρόκειται να έχουν. Προβλέπουν. Κι όσο υπάρχει η αστική δημοπρασία τόσο θα υπάρχουν προσφορές. Γιατί έτσι είναι η κατασκευή καλέ μου ψηφοφόρε. Γι αυτό έγινε το συγκεκριμένο πολίτευμα, για να τα παίρνουν από σένα χωρίς να το πάρεις μυρωδιά. Διότι αν πάρεις χαμπάρι τι γίνεται, θα τους ζητήσεις τα κλεμμένα. Θα τους βάλεις όλους φυλακή, αφού τους ρίξεις ένα βρωμόξυλο, έτσι για να σε θυμούνται. Αλλά είπαμε Δημοπρασία, Κόμματα και τελικά κώμα κι αφασία. Τι φάση κι αυτή... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου