Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ταΐζουν με την ατολμία τους το τέρας της Τουρκιάς

Την ώρα που στην Ελλάδα αρχίζουμε να βαριανασαίνουμε και μόνο με την σκέψη ότι θα ξαναζήσουμε τον εφιάλτη του περσινού καλοκαιριού με όλα αυτά τα ιλαροτραγικά που πράττει το καραβάνι που λέγεται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με δεδομένη την κυβερνητική και διοικητική ανεπάρκεια σε όλους τους τομείς, η Άγκυρα εντατικοποιεί επικίνδυνα και αναβαθμίζει «ποιοτικά» την προκλητικότητα και τις πρακτικές του αναθεωρητισμού της...

«Κατατονικοί» απέναντι στην πασχαλινή Τουρκική προκλητικότητα!του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορεί η Τουρκία κατά πάγια τακτική της με μία «βιομηχανία NAVTEX» και με σειρά θεματικών ασκήσεων να αμφισβητεί μεταξύ άλλων και τα διοικητικά όρια ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης (SAR) της Ελλάδας (ταυτίζονται με τα όρια του FIR Αθηνών) ισχυριζόμενη ότι ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού* αυτή και μόνο αυτή έχει δικαιοδοσία, αλλά αυτή την φορά εκμεταλλευόμενη την ανικανότητα και τον ερασιτεχνισμό της «συγκυβέρνησης» ξεπερνάει επικίνδυνα κάθε όριο.

Την επόμενη εβδομάδα όπως μας πληροφορεί το Τουρκικό ΓΕΕΘΑ, θα διεξαχθεί από 3 μέχρι 6 Μαΐου, στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με την επωνυμία «Θαλάσσιος Λέων 2016 » (Deniz Aslan 2016). Σημαντική επισήμανση αυτή την φορά ότι η...
στην περιοχή Ασκήσεως έχει ευθύνη η Τουρκία (2 εκτεταμένες περιοχές σε σχήμα «τραπεζίου» μεταξύ Σκύρου στα δυτικά και Λέσβου, Χίου στα ανατολικά). Οι Τούρκοι όμως δεν σταματούν εκεί, οργανώνουν επίδειξη (Demo Day) και προσκαλούν και τα διεθνή ΜΜΕ ενώ θα δημοσιεύσουν και έκθεση με τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα από την Άσκηση αυτή. Με δύο λόγια στέλνουμε το μήνυμα… «Εμείς κάνουμε κουμάντο στο Αιγαίο». Κρίνεται σκόπιμο να τονίσουμε ότι χθες έφθασαν στο σημείο με τον ΑΓΕΕΘΑ στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου να κάνουν υπέρπτηση.

Και ενώ περιμέναμε από την ελληνική πλευρά σοβαρή και συντονισμένη διπλωματική αντίδραση, παρατηρούμε μία εκκωφαντική σιωπή από το ΥΠΕΞ ίσως γιατί ο κ. Κοτζιάς είναι απορροφημένος με τις αμφιβόλου αποτελέσματος βαλκανικές του πρωτοβουλίες! Το ζήτημα αυτό απαιτεί άμεσες διπλωματικές δράσεις και καταγγελία διεθνώς του «νταή» της περιοχής που με τις αυθαίρετες ενέργειες του θέτει σε κίνδυνο την διεθνή ασφάλεια με ότι αυτό υπονοεί για τις δικές μας αντιδράσεις! Δυστυχώς διαπιστώνουμε μία... κατατονική αντιμετώπιση από το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών ενώ ο και κ. Πρωθυπουργός δείχνει να αδιαφορεί για το θέμα αυτό μιας και το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στο πως με λεκτικές τσαχπινιές να πετύχει την πολυπόθητη... πολιτική διαπραγμάτευση που όμως δεν έρχεται. Σε ότι αφορά το ΥΠΕΘΑ θα ευχόμασταν η δραστηριότητα να περιορισθεί στο να φορέσει για μία ακόμα φορά κ. Καμμένος στολή εκστρατείας!

Η «κατατονική» αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας από την Ελληνική Κυβέρνηση ενισχύει την τουρκική προκλητικότητα και τις πρακτικές της προκειμένου να θέσει κάτω από τον έλεγχο της το μισό Αιγαίο με όρια δικαιοδοσίας όλη την περιοχή ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού*. Τα γελάκια και τα μεγάλα λόγια του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά με τους Τούρκους ομολόγους τους όπως τους είχαμε προειδοποιήσει δεν… απέδωσαν!

Η Ελλάδα, χωρίς φοβικά σύνδρομα, αλλά και ανόητους λεονταρισμούς, χωρίς εσωστρέφεια λόγω της δεινής οικονομικής μας κατάστασης, θα πρέπει να καταστήσει σαφές προς όλους ότι δεν αποδέχεται μεθοδεύσεις και πολιτικές που καταλύουν τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου και θέτουν σε αμφισβήτηση τα κυριαρχικά της δικαιώματα τα οποία ακόμα και σήμερα είναι αποφασισμένη με όλα τα διαθέσιμα μέσα να τα διαφυλάξει.

*Ο 25ος Μεσημβρινός διχοτομεί το Αιγαίο ξεκινώντας από τα παράλια του Νέστου, περνώντας από την Λήμνο, ανατολικά της Εύβοιας και καταλήγει στο Ηράκλειο.

1 σχόλιο:

  1. Η Τουρκία αναζητεί τρόπο έντασης,και θα το πράξει νομίζω.Με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ που σφυρίζουν αδιάφορα.Αλλά τα κόλλυβα τα έχουν στο τούρκικο ταγάρι,τους περιμένει τέτοια καταστροφή που δε θα ξέρουν πώς να την αντιμετωπίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή