Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Δραματική επιβεβαίωση - Γιατί επιχρυσώνουν ξαφνικά ένα μπακιρένιο σούργελο???

Κανένα μπαρούτι και σε καμία διαπραγμάτευση δε μυρίζει μετά την πολυσυζητημένη αποκάλυψη, και αφήστε κατά μέρος αυτές τις παπαριές...


Πρώτα απ όλα γιατί δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση. Αυτό που υπάρχει είναι ένα δουλοπρεπές πολιτικό σύστημα, το οποίο αντιπαρατίθεται μέσα στα όρια του γιουσουφακισμού, με λάφυρο την επιβράβευση για την προθυμία και τη δουλοπρέπειά του.

Δεύτερον γιατί καμία αποκάλυψη δεν υφίσταται. Είναι ο κλασικός εκβιασμός μέσω του οποίου επί επτά συναπτά έτη δικαιολογούν τον πολιτικό, τον εθνικό και τον προσωπικό τους ξεπεσμό, και τον οποίο επικαλούνται ως διαχρονικό άλλοθι για να εκβιάσουν με τη σειρά τους τις συνειδήσεις της κοινωνίας.

Υπάρχει ένα θέατρο που το βαφτίζουν «αποκάλυψη», διότι απλά δεν πρόλαβαν οι ίδιοι να το επικαλεστούν, για να αναβαθμίσουν εν όψει μιας νέας ντροπιαστικής αξιολόγησης και πιθανότατα μιας νέας ακόμη πιο ταπεινωτικής συμφωνίας, το φερετζέ μιας δήθεν αξιοπρέπειας που ουδέποτε διέθεταν, και μιας δήθεν υπερηφάνειας που είναι ανίκανοι να επιδείξουν.

Αυτό όμως που κυρίως υπάρχει, είναι μια βρώμικη προσπάθεια, διόλου τυχαία, διόλου αποκαλυπτική, αλλά απόλυτα χορογραφημένη και ελεγχόμενη, που προσβλέπει σε επιδιώξεις πολύ πιο δόλιες, πολύ πιο σύνθετες και εν τέλει πολύ πιο εφιαλτικές… 

Και ο δήθεν «μάγκας» που κατασκευάζουν σήμερα, θα είναι ο...
αυριανός εφιάλτης σε μια ανεπανάληπτη εθνική τραγωδία.

Το αναδείξαμε… Το εξηγήσαμε… Αλλά επειδή ο Συριζοτσογλανισμός είναι ανίατη, επικίνδυνη και άκρως μολυσματική ασθένεια, τόσο στην κοινωνία όσο και στα ΜΜΕ που τον υπηρετούν…

Και επειδή κάποια ανεγκέφαλα ζωντανά,  θα επιδοθούν και πάλι σε «ανάσες αξιοπρέπειας» με μεγαλοστομίες και άλλα κουλά, ας θυμηθούμε επακριβώς για ποια πράγματα έχουμε προειδοποιήσει και για τα οποία δυστυχώς η επιβεβαίωσή μας αρχίζει ήδη να είναι και απόλυτη και δυστυχώς δραματική…
Ελάτε λοιπόν να δούμε τι έχουμε πίσω από τη φοβερή αποκάλυψη αυτών των ημερών...
Πρώτον: Ένα ξεφωνημένο σούργελο με αρμοδιότητες πρωθυπουργού, που τρεις μέρες τώρα γελούν μαζί του ακόμη και οι μαλαπέρδες.

Δεύτερον: Το εν λόγω ξεφωνημένο σούργελο, που εσύ ως κυρίαρχος αποκαθήλωσες στη προχθεσινή σου δημοσκόπηση, είναι ταυτόχρονα και πολλαπλά χρήσιμο στο σοβαρό γεωπολιτικό πακέτο που ανοίγεται στην ευρύτερη περιοχή, και πρέπει αυτός να το "κλείσει".

  • Ποιος χορογραφεί αυτό το πακέτο κυρίαρχε λαέ μου και κυρίως εσύ αποβλακωμένε συριζοτσόγλανε; Οι Αμερικάνοι. Μπράβο λεβέντη μου. Σωστά το έθεσες.
  • Ποιος κατευθύνει τα νήματα στο ΔΝΤ στο οποίο αφορά και η συγκεκριμένη "αποκάλυψη"; Οι Αμερικάνοι. Εύγε λεβέντη μου.
  • Τι χρειάζονται οι Αμερικάνοι για να περπατήσει πειστικότερα ο στρατηγικός τους σχεδιασμός, στην ευρύτερη περιοχή που έχει αναγορευτεί πλέον σε διακεκαυμμένη ζώνη και στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η χώρα μας; Έναν αντρειωμένο. Συγχαρητήρια λεβέντη μου. Το βρήκες κι αυτό.
  • Τι κάνεις αν δε τον έχεις τον αντρειωμένο προκειμένου να ξαναπανηγυρίσει το πόπολο την ανακτημένη του αξιοπρέπεια; Τον κατασκευάζεις. Σωστά αστέρι μου. Πουλιά στον... αέρα πιάνεις άμα θες.
  • Τι καταφέρνει λοιπόν μια "αποκάλυψη" αν βγει στον αέρα την κατάλληλη στιγμή; Ακόμη και επεμβάσεις σε μια χώρα δικαιολογεί. Μπράβο καμάρι μου.
  • Τι είναι λοιπόν ευκολότερο; Να κάνεις επέμβαση σε μια χώρα η να κάνεις μέσα σε λίγη ώρα μάγκα ένα ξοφλημένο ανδρείκελο; Να κάνεις μάγκα το ανδρείκελο. Εύγε αστροπελέκι μου.
  • Και τι σου εξασφαλίζει πρόσθετα αυτός ο χειρισμός; Έναν πρώτης τάξεως στρατηγικό αντιπερισπασμό. Σωστά. Είσαι γλύκας.
  • Τι δε σκέφτηκες καθόλου μέσα σ αυτό το όμορφο σκηνικό; Τρία πράγματα δε σκέφτηκες μικρό μου πόνυ.
Πρώτον: Οι Αμερικάνοι άδειασαν από πολιτικό προσωπικό τη νοτιοδυτική Τουρκία.
Δεύτερον: Η πρόβα τζενεράλε ολοκληρώθηκε και η εξέγερση των εισβολέων είναι ακόμη πιο κοντά.
Τρίτον: Η 4 του Απρίλη πλησιάζει.
  • Καταλαβαίνεις τώρα τι έρχεται και τους είναι απαραίτητο να επιχρυσώσουν ένα μπακιρένιο σούργελο μέσα σε ένα διάλειμμα αστραφτερής μαγκιάς;
  • Καταλαβαίνεις πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η "αποκάλυψη" για να "θυμώσει" ο αντρειωμένος και να ζητήσει εξηγήσεις που είναι όλοι έτοιμοι και πρόθυμοι να του τις δώσουν με τον τρόπο τους;
Α μπράβο αγόρι μου... Έρχεται καταιγίδα. Σωστά το σκέφτηκες. Όσοι ζωντανοί λοιπόν. Οσονούπω θα πούμε περισσότερα. Νταξ;

Αυτά λέγαμε μόλις προχθές και χθες. Μήπως έχουμε ήδη αρχίσει να επιβεβαιωνόμαστε από τις πρώτες κινήσεις του ανδρεικέλου???

Και μήπως η επιβεβαίωσή μας είναι ακόμη πιο δραματική, από το σχετικό ρεπορτάζ του Guardian που παραθέτουμε???

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Σχετικά μας άρθρα...

Guardian: Στο χείλος του χάους η Ελλάδα - Ετοιμάζεται για ξέσπασμα βίας και εξέγερση των λαθρομεταναστών

2 σχόλια: