Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Οι τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ (Αλ Κάιντα) υπόσχονται και νέες σφαγές χριστιανών

Οι Σομαλοί τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ, οργάνωσης που θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Σομαλία, απείλησαν το Σάββατο ότι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν και άλλες σφαγές στην Κένυα μετά το μακελειό που προκάλεσαν στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα (Garissa University College), όπου εκτέλεσαν σαν αρνιά σχεδόν 150 φοιτητές επειδή ήταν χριστιανοί...

Οι τζιχαντιστές της Αλ Σεμπάμπ (Αλ Κάιντα) υπόσχονται και νέες σφαγές χριστιανών

Η Αλ Σεμπάμπ δήλωσε πως η επίθεση αποτελεί αντίποινα για την παρουσία της Κένυας στη...
Σομαλία και την κακομεταχείριση μουσουλμάνων μέσα στην Κένυα.

«Καμιά προφύλαξη, κανένα μέτρο ασφαλείας δεν θα μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλειά σας, να αποτρέψει μια άλλη επίθεση ή να προλάβει ένα άλλο λουτρό αίματος στις πόλεις σας», αναφέρει η οργάνωση σε μήνυμά της που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο μήνυμα, το οποίο απευθύνεται στην κενυατική κοινή γνώμη, η οργάνωση υπόσχεται έναν μακρό και φρικτό πόλεμο, λέγοντας πως οι πόλεις της Κένυας «θα κοκκινήσουν από το αίμα».
«Δεν σας είναι αρκετό να αφήνετε την κυβέρνησή σας να ασκεί τις καταπιεστικές πολιτικές της χωρίς να διαμαρτύρεστε, αλλά διευκολύνετε τις πολιτικές τους εκλέγοντάς τους», σημειώνουν οι τζιχαντιστές.

Η σφαγή της Πέμπτης ήταν η μεγαλύτερη επίθεση στην Κένυα από το 1998, όταν η Αλ Κάιντα είχε πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και σκοτώσει περισσότερους από 200 ανθρώπους.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου