Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Κόντρα Παυλόπουλου-Βενιζέλου: Το οργισμένο τηλεφώνημα του Προέδρου και η επιστολή που κρατείται κρυφή

Χτύπησε κόκκινο η αντιπαράθεση μεταξύ του προεδρικού μεγάρου και της Χ. Τρικούπη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενοχλήθηκε από την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία του στην Επιτροπή για το δημόσιο χρέος, ενόχληση που εκφράστηκε μέσω ενός τηλεφωνήματος και μιας επιστολής...

Menelaos Myrillas / SOOC

Με το που παρέλαβε την επιστολή του κ. Βενιζέλου, σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σήκωσε το τηλέφωνο και...
επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στο τηλεφώνημα λέγεται ότι υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την Ηρώδου του Αττικού καθώς ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε εξηγήσεις από τον Βενιζέλο για τις αιτιάσεις που του απηύθυνε. «Δεν διάβασες καλά την ομιλία μου, απευθυνόταν κυρίως στους εκτός Ελλάδος» φέρεται να του είπε. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να εξήγησε όλα όσα ανέφερε στην επιστολή του, ενώ πηγές ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αιτιολόγησε την παρουσία του στην επιτροπή για το χρέος αναφέροντας ότι ήθελε να στείλει το μήνυμα στους πιστωτές μας, ότι το χρέος θα αποπληρωθεί.

Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα, ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε απαντητική επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το περιεχόμενο της οποίας ωστόσο παραμένει άγνωστο, αφού καμία πλευρά δεν δέχεται να το δημοσιοποιήσει.

Κύκλοι της Ηρώδου του Αττικού ανέφεραν: «Εαν και εφόσον θέλει μπορεί να τη στείλει ο παραλήπτης της, με δική του ευθύνη όπως έκανε και με τη δική του επιστολή».
Κύκλοι της Χ. Τρικούπη απαντούσαν ότι για λόγους θεσμικούς δεν μπορούν να δώσουν στη δημοσιότητα μια επιστολή που παρέλαβαν και παρέπεμπαν στο συντάκτη της.
«Αναρωτηθείτε το <γιατί>» ανταπαντούσαν κύκλοι της Προεδρίας οι οποίοι μιλούσαν για «αυστηρή επιστολή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή είναι λιτή (μερικές αράδες μόνο) ενώ από πλευράς του ΠΑΣΟΚ επιχειρούνταν να πέσουν οι τόνοι καθώς υποστήριζαν ότι διαβεβαιώνει απλώς πως θα επιτελέσει το ρόλο του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εθνικά και κοινωνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου