Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Από το συρφετό των πανηγυρτζήδων, στη περιδίνηση των κοψοχέρηδων

Προφανώς και δεν υποτιμούμε την ανάγκη διεύρυνσης των γεωπολιτικών – διεθνών σχέσεων της χώρας, όπως επίσης και την ανάγκη της διασφάλισης πολύπλευρων στρατηγικών συμμαχιών, με σαφή στόχευση και με ανατροφοδοτούμενη δυναμική…

Όταν όμως αυτοί οι βηματισμοί, εξελίσσονται σε γεωπολιτική παρωδία, τότε το μόνο βέβαιο είναι πως τα όποια ωφελήματα είναι ελάχιστα, είναι αμφιλεγόμενα, είναι προσωρινά και φυσικά είναι ευάλωτα σε δραματικές ανατροπές, που στην προοπτική τους επιδεινώνουν τη διεθνή θέση της χώρας, αποδυναμώνουν το κύρος της, και περιπλέκουν δραματικά τη θέση εξάρτησής της, με όλους εκείνους που δεν τόλμησε να διαρρήξει τους δεσμούς υποτέλειας, που φυλακίζουν στο άρμα της την προοπτική της.

Οι συνήθεις ύποπτοι λοιπόν, μας καλούν να πανηγυρίσουμε για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα. Καμία αντίρρηση. Να πανηγυρίσουμε…

Άλλωστε σ αυτό τον τόπο, τα πανηγύρια δεν έλειψαν ποτέ, αφού εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών (για τον ΓΑΠ, για το Σαμαρά και τώρα για τον Τσίπρα) οδηγηθήκαμε στη γενικευμένη δυστυχία.

Σπουδαίος λαός. Ένα μετακινούμενο τμήμα πανηγυρτζήδων, που σέρνεται από κόμμα σε κόμμα, μετασχηματίζεται αίφνης σε κοψοχέρηδες και τούμπαλιν, μα προκοπή πουθενά.

Να πανηγυρίσουμε λοιπόν. Αλλά να ξέρουμε τι ακριβώς πανηγυρίζουμε, έτσι για το φχαριστηθεί ο πισινός μας.

Πανηγυρίζουμε πρώτα απ όλα, γιατί...
η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική μας, επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά την πεισματική της άρνηση να αποδράσει από τη φυλακή του ευρωπαϊκού πολιτικού «κεκτημένου», αφού η μέγιστη φροντίδα κατά τη διάρκεια και αυτής της επίσκεψης, στόχευσε στη μη διασάλευση  των επιτρεπτών ορίων και ανοχών που είναι διατεθειμένη να επιδείξει η συμμορία της Ευρώπης για μια χώρα μέλος της.

Πανηγυρίζουμε επίσης, γιατί ο ηγέτης της «Αριστεράς και της προόδου» (sic), θα είναι ο κεντρικός τιμώμενος ξένος ηγέτης στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτό το φόρουμ, δεν έχουν θέση τα οξυμμένα προβλήματα των κοινωνιών, αλλά η επεξεργασία στρατηγικών κερδοφορίας του Κεφαλαίου, στα πλαίσια φυσικά των ενδογενών του ανταγωνισμών, στη διαρκή σύγκρουση γεωπολιτικών τμημάτων του δηλαδή, για το μοίρασμα και ξαναμοίρασμα των αγορών, των κοινωνιών, και των εθνικών πλούτων.

Να πανηγυρίσουμε, γιατί οι μεγάλες προσδοκίες για τη στήριξη που θα εξασφαλίσει το «ξανθό γένος» στην πολύπαθη χώρα μας, ενδέχεται να οδηγήσει στο άνοιγμα του δρόμου για τη λύση του θέματος με το εμπάργκο εισαγωγών, μέσω της ίδρυσης κοινοπρακτικών ελληνορωσικών εταιρειών, που θα εισαγάγουν “πρώτη ύλη” και θα προχωρούν σε μερική ή μεγαλύτερου μεγέθους μεταποίηση σε ρωσικό έδαφος. Αν και όλα δείχνουν πως οι τελικές συνεννοήσεις, θα καρποφορήσουν τους επόμενους δυο μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι βέβαιο πως θα κερδηθεί η εμπορική σεζόν για τα ροδάκινα, ένα από τα βασικά ελληνικά προϊόντα, που εισάγονται στη Ρωσία.

Να πανηγυρίσουμε επίσης διότι εξασφαλίστηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης ενός μεγάλου έργου, πάντοτε εντός των θεσμικών πλαισίων της ΕΕ. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ και η λειτουργία του αγωγού εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την 1/1/2019. Κατά τους κυβερνητικούς κύκλους είναι πολύ σημαντικά τα πλεονεκτήματα σε σχέση με τον αγωγό ΤΑP, καθώς οι διακινούμενοι όγκοι θα είναι πολύ μεγαλύτεροι και η τιμή του αερίου θα είναι πολύ πιο χαμηλή, ενώ τα κέρδη για το ελληνικό Δημόσιο θα φτάνουν το …αστρονομικό!!! ποσόν των 500 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Αυτά είδαμε εμείς... Είδατε εσείς κάτι περισσότερο???

Ελάτε λοιπόν να πανηγυρίσουμε για όλα τα παραπάνω. Αλλά πρώτα ν αναρωτηθούμε αν αξίζουν τον κόπο τόσες χαρούλες, όταν μαζί με μας, πανηγυρίζουν για το …μεγαλειώδες αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης, και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, που στήριξαν τα μνημόνια τα πέτρινα χρόνια της Κατοχής.

Και μια ερώτηση στον κ. πρωθυπουργό:
Αλήθεια κύριε Τσίπρα, κατά τη διάρκεια αυτής της βαρυσήμαντης επίσκεψης, δε βρήκατε ούτε μια λέξη να πείτε για κείνο το ελληνόφωνο χοντρουλό ανθρωπάκι, που έσπευσε πρώτος στο Κίεβο να συγχαρεί τους εγκληματίες νεοναζί του Κιέβου???

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου