Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Νύχτα κόλασης στην Υεμένη

Τα πιο σφοδρά αεροπορικά πλήγματα από τη Σαουδική Αραβία δέχτηκαν οι αντάρτες Χούτι στη νότια Υεμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή...

Νύχτα κόλασης στην Υεμένη – Σφοδρά χτυπήματα στους Χούτι

Ήταν «τα πιο σφοδρά» αεροπορικά πλήγματα του αραβικού συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία με στόχο τους Χούτι από την αρχή της...
στρατιωτικής επιχείρησης στις 26 Μαρτίου, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

«Στο Άντεν οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν περίπου στις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και ήταν οι πιο σφοδροί από την έναρξη της επιχείρησης «Αποφασιστική Καταιγίδα»», δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης.

Οι βομβαρδισμοί διήρκησαν για μεγάλο μέρος της νύχτας, σύμφωνα με άλλους κατοίκους, και είχαν στόχο κυρίως το κτίριο της νομαρχίας της Νταρ Σάαντ στη βόρεια είσοδο του Άντεν.

yemen

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν λίγες ώρες μετά την άφιξη στο κτίριο ενισχύσεων των Χούτι και στρατιωτικών πιστών στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ.

Και άλλες θέσεις των Σιιτών ανταρτών επλήγησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από αεροπλάνα του αραβικού συνασπισμού, κυρίως στην περιοχή γύρω από το στάδιο που βρίσκεται στο κέντρο του Άντεν αλλά και σημεία ελέγχου των Χούτι.

Στο Άτεκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Σάμπουα ανατολικά του Άντεν, το οποίο κατέλαβαν την Πέμπτη στρατιώτες πιστοί στον Σάλεχ, οι επιδρομές ήταν επίσης «ιδιαίτερα σφοδρές», σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Μια βάση πυραύλων κοντά στην πόλη ήταν στόχος, καθώς και μια αποθήκη όπλων στη στρατιωτική βάση Μόρα, δυτικά του Άτεκ, διευκρίνισε ο ίδιος. Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και στα περίχωρα της πόλης Λαχζ, βόρεια του Άντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου