Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Κλιμάκωση επικίνδυνης προβοκάτσιας απο την Άγκυρα σε βάρος της Ελλάδας

«Η εντολή για την εκτέλεση του Τούρκου εισαγγελέα δόθηκε από την Ελλάδα»...

«Η εντολή για την εκτέλεση του Τούρκου εισαγγελέα δόθηκε από την Ελλάδα»

Από ανώτατα στελέχη της οργάνωσής τους που βρίσκονται στην Ελλάδα πήραν την εντολή μέσω τηλεφώνου να χτυπήσουν τον εισαγγελέα Σελίμ Κιράζ που...
κρατούσαν όμηρο τα μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP C το βράδυ της Τρίτης, ισχυρίζεται ο η εφημερίδα Βατάν η οποία επικαλείται πηγές της τουρκικής αστυνομικής ασφάλειας, μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το άθλιο και προβοκατόρικο δημοσίευμα, οι δύο αριστεροί βρίσκονταν συνεχώς σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ηγεσία της οργάνωσης στην Ελλάδα κατά την ώρα των διαπραγματεύσεων με την τουρκική αστυνομία ενώ κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την Βατάν, οι ίδιες πηγές στην αστυνομική ασφάλεια επισημαίνουν ότι ο Χουσεϊν Φεβζί Τεκίν ο οποίος θεωρείται τώρα αρχηγός της οργάνωσης καθώς και τα υπόλοιπα ανώτατα στελέχη του DHKP C βρίσκονται στην Ελλάδα. Αναφέρουν επίσης ότι ο αδελφός του ενός από τους δύο νεκρούς αριστερούς που σκότωσαν τον εισαγγελέα είχε εμπλακεί στην επίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ τον Μάρτιο του 2013 στην Άγκυρα, από εκεί πήγε στην Ελλάδα μέσω Συρίας όπου και συνελήφθη και εκτίει τώρα ποινή φυλάκισης στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας πιστεύουν ότι τα δύο μέλη του DHKP C μπορεί το βράδυ της Τρίτης να είχαν επικοινωνία με τον αρχηγό της οργάνωσης Τεκίν. Εκτιμούν επίσης ότι ενδεχομένως να χτύπησαν τον εισαγγελέα ενώ είχαν ανοιχτή γραμμή με την Ελλάδα.

«Πιστεύουμε ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ενημέρωναν συνεχώς την Ελλάδα. Κινούνταν με βάση τις εντολές που έπαιρναν από εκεί. Το να κάνουν μια τέτοια κίνηση την ώρα που δεν υπήρχε πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες δείχνει ότι πήραν την εντολή να χτυπήσουν από το τηλέφωνο. Μόλις ήρθε η εντολή από την Ελλάδα να χτυπήσουν την εφάρμοσαν. Αυτό δείχνει η εικόνα που έχουμε και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται οι έρευνες», αναφέρουν οι ίδιες πηγές στην Βατάν.

Η εφημερίδα ερεύνησε το θέμα έπειτα από δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «κατά την διάρκεια της ομηρίας οι τρομοκράτες είχαν κάποιες επαφές στο εξωτερικό. Όλα αυτά τα παρακολουθούμε».

Η εφημερίδα έψαξε να βρει ποια είναι αυτή η χώρα στην οποία αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός και επικαλούμενη αρμοδίους της ασφάλειας έγραψε ότι τελικά αυτή η χώρα είναι η Ελλάδα.

TRIBUNE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου