Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Τα τέρατα του Ισλαμικού Κράτους κόβουν κεφάλια Παλαιστίνιων και τα πετούν στους δρόμους

Την Τετάρτη το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην παλαιστινιακή προσφυγική συνοικία Γιάρμουκ στη Δαμασκό...

yarmouk_1

Μετά από σκληρές μάχες που κράτησαν μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ελέγχει το 90% της συνοικίας. Το Γιάρμουκ βρίσκεται 8 χλμ νότια από το κέντρο της πρωτεύουσας της Συρίας.

Το Γιάρμουκ σήμερα είναι ενωμένο με τη Δαμασκό αλλά όταν κατοικήθηκε για...
πρώτη φορά από Παλαιστίνιους πρόσφυγες το 1957 βρισκόταν εκτός του πολεοδομικού ιστού της πρωτεύουσας.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία το 2011, οι δρόμοι του Γιάρμουκ έγιναν εμπόλεμη ζώνη μεταξύ των στασιαστών που συγκρότησαν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και των κυβερνητικών στρατευμάτων. Από τότε το Γιάρμουκ τέθηκε εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης της Συρίας, αν και συνοικία της πρωτεύουσας.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο δεν είχε πλησιάσει ποτέ πριν τόσο κοντά στην καρδιά της πρωτεύουσας της Συρίας, ξεκίνησε την επίθεση εναντίον του παλαιστινιακής συνοικίας την Τετάρτη, αντιδρώντας στις συλλήψεις εκατοντάδων μελών του από μέλη Παλαιστινιακών οργανώσεων μέσα στο Γιάρμουκ.

Αν και αρχικά απωθήθηκαν, οι τζιχαντιστές άρχισαν να προελαύνουν από την Πέμπτη, προκαλώντας μαζικό εκτοπισμό των αμάχων στον καταυλισμό, ο οποίος ήδη τελούσε υπό την πολιορκία του συριακού καθεστώτος εδώ και πάνω από έναν χρόνο.
Οι Παλαιστίνιοι πολιτοφύλακες αν και αντιστάθηκαν γενναία, δεν κατάφεραν τελικά να απωθήσουν το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο όπως έγινε αργότερα γνωστό εισέβαλε στο Γιάρμουκ συμπολεμώντας με την Αλ Νούσρα, δηλαδή τον συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα.

Οι τζιχαντιστές το πρώτο πράγμα που φρόντισαν να κάνουν ήταν να αρχίσουν να αποκεφαλίζουν Παλαιστίνιους αιχμαλώτους. Εικόνες με πεταμένα κεφάλια Παλαιστινίων στους δρόμους του Γιάρμουκ κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Φυσικά τις φωτογραφίες ανάρτησαν οι ίδιοι οι τζιχαντιστές.

yarmouk_2 

Επίσης, το Ισλαμικό Κράτος φρόντισε να καταλάβει και ένα κεντρικό παλαιστινιακό τζαμί στο Γιάρμουκ, όπου έγινε και το προβλεπόμενο κήρυγμα, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

jami_1

Το Ισλαμικό Κράτος ατίμασε την παλαιστινιακή σημαία δημοσίως, καίγοντάς την, ενώ ανάγκασε Παλαιστινίους να ασπαστούν τη δική του μαύρη σημαία ως ένδειξη υποταγής. Οι εικόνες είναι από το Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου