Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Οι Κούρδοι πετσόκοψαν 152 τζιχαντιστές (βίντεο)

Οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες του YPG/YPJ πετσόκοψαν σε μάχες τις τελευταίες 48 ώρες 152 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ κατέστρεψαν και πολλά στρατιωτικά οχήματα των τζιχαντιστών...

Πολεμική Ανταπόκριση: Οι Κούρδοι πετσόκοψαν 152 τζιχαντιστές (βίντεο)

Σε μάχες που έδωσαν οι Κούρδοι με το Ισλαμικό Κράτος νότια και ανατολικά του Τιλ Τεμίρ, σκότωσαν 152 φανατικούς από...
το Ισλαμικό Κράτος, κατέστρεψαν ένα τανκ, δέκα στρατιωτικά οχήματα και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο.

Τη νύχτα της 8ης Απριλίου το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση στα χωριά που βρίσκονται νότια του Τιλ Τεμίρ στο συριακό Κουρδιστάν. Ωστόσο, οι Κούρδοι ήταν έτοιμοι και τους υποδέχτηκαν με καυτό μολύβι και φωτιά, πετσοκόβοντας τα στίφη των βαρβάρων. Οι μάχες κράτησαν μέχρι το βράδυ της 9ης Απριλίου – ξημερώματα 10 Απριλίου.
60 τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί σε μάχες στα χωριά Τιλ Σουκερί, Χερίτα, Τιλ Νεκμέ, Τιλ Ρουμάν και Τιλ Τσεζιρέ.

Στη συνέχεια οι Κούρδοι εξαπέλυσαν ηρωική αντεπίθεση και έδιωξαν τους παρανοϊκούς από το χωριό Τιλ Ρουμάν. Εκεί, ανάμεσα στα πτώματα των τζιχαντιστών, αναγνωρίστηκε νεκρός και ο εμίρης στο Ισλαμικό Κράτος Εμπού Μεριέμ από την Ινδονησία.
Δείτε βίντεο με τους Κούρδους μέσα στο Τιλ Ρουμάν:

 

Την ώρα που οι Κούρδοι στο έδαφος θέριζαν τους συμμορίτες, αεροπλάνα του Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ εξαπέλυαν αεροπορικές επιδρομές πάνω στους τζιχαντιστές, καταστρέφοντας ένα τανκ, 6 στρατιωτικά οχήματα και δύο φορτηγά φορτωμένα με πυρομαχικά.
Οι τζιχαντιστές, ωστόσο, και παρά τις βαριές τους απώλειες, εξαπέλυσαν νέα επίθεση το βράδυ της Πέμπτης, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν αφού η κουρδική αντίσταση ήταν σθεναρή και εύστοχη.

Στις μάχες το βράδυ της Πέμπτης σκοτώθηκαν ακόμα 42 τζιχαντιστές.
32 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και στο χωριό Ξέμπις, το βράδυ της Πέμπτης. Εκεί οι τζιχαντιστές έχασαν και δύο οχήματα. Στη συγκεκριμένη μάχη οι Κούρδοι κανόνισαν τους τζιχαντιστές δίχως να καλέσουν αεροπορικές ενισχύσεις.
Την Παρασκευή ακόμα 18 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε νέες μάχες νότια του Τιλ Τεμίρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου