Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΡΩΣΩΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Αρχίζουν σήμερα στην Νότια στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας  οι ασκήσεις «Καύκασος-2012», που έχουν ανησυχήσει την Γεωργία και το ΝΑΤΟ. 

 Παρ’ όλο που οι ασκήσεις θα διεξάγονται από τους ρώσους στρατιωτικούς  στο έδαφος της Ρωσίας και μόνο, η Γεωργία δήλωσε, πως οι ασκήσεις απειλούν την ανεξαρτησία των χωρών του Καυκάσου,ενώ από πλευράς Ατλαντικής Συμμαχίας τις ανησυχίες του εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Μάλιστα η Τιφλίδα, επιχειρεί να δημιουργήσει ανησυχία και... 


Στο Αζερμπαϊτζάν. Ο επικεφαλής του γεωργιανού ΥΠΕΞ κ. Γριγκόλ Βασάντζε δήλωσε τις προάλλες , πως πριν από την αρχή της διαμάχης του Αυγούστου του 2008, η Ρωσία πραγματοποιούσε παρόμοιες ασκήσεις. Δήθεν για να μαζέψει τα στρατεύματα κοντά στα σύνορα για να τα χρησιμοποιήσει μετά στο πόλεμο.
0 κ. Βασάντζε υποστηρίζει ότι  τώρα ο στόχος της Μόσχας είναι  να ασκήσει πίεση με τις ασκήσεις στο εσωτερικό της Γεωργίας προκειμένου όπως μεταδίδεται,'' να ανατρέψει την νόμιμη εξουσία''.

Πάντως οι ασκήσεις κατά τους Ρώσους '' δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως μεγάλης κλίμακας'', αφού σε αυτές θα λάβουν μέρος μόνο 8.000 στρατιωτικοί και περίπου 300 μονάδες στρατιωτικών οχημάτων.Αναφέρεται επίσης ότι η Γεωργία ''γκρινιάζει'' για να προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου