Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΦΕΥΓΕΙ... ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΝΕΙ... ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ

Αποσύρθηκε άρον-άρον από τη Βουλή η τροπολογία που θωρακίζει την εφαρμογή της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με την Siemens απέναντι σε νομικές αμφισβητήσεις, την ώρα που η αντιπολίτευση επιμένει ότι το σκάνδαλο με την γερμανική εταιρεία δεν έχει διαλευκανθεί και πρέπει να έρθει ο φάκελος με την υπόθεση στο κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση υπό το βάρος των πιέσεων αποφάσισε τελικά χθες να αποσύρει την διάταξη ως «περιττή» δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Η απόφαση ήρθε αφού έγινε γνωστό ότι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωναν ότι θα καταψηφίσουν, ενώ τον ίδιο δρόμο εξέταζαν να ακολουθήσουν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη που... 


Έκανε λόγο για «μεγάλη κοινοβουλευτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» και προανήγγειλε ότι σε περίπτωση που το κόμμα του αποκτήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο θα ακυρώσει τη σύμβαση και θα διεκδικήσει δικαστικά τη ζημιά σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

«Αποσύρατε τώρα μία διάταξη που ο κ. Στουρνάρας μας είπε ότι ομοφώνως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους του είπε ότι είναι απαραίτητο να ψηφιστεί από τη Βουλή, γιατί αλλιώς η σύμβαση είναι άκυρη και η υπογραφή του δεν ισχύει» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης και συνέχισε «αλλάξατε γνώμη, αποφασίσατε να γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου ή τα «κάνατε επάνω» σας γιατί φοβηθήκατε ότι σε μια ονομαστική ψηφοφορία αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσουν; Το δεύτερο προφανώς».


Για την εξέλιξη εξέφρασαν ικανοποίηση οι βουλευτές του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


Την ίδια στιγμή το θέμα συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να ζήτησε να αποσυρθεί η ρύθμιση προκειμένου «να μην αναπαράγονται η συνωμοσιολογία και η δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης», καθώς και για «να μην εμφανιστεί η εικόνα μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που δεν θα ήταν ενωμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου