Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΟΝΤΙ: Η ΚΡΙΣΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ

Η κρίση χρέους, στην οποία έχει περιέλθει η Ευρώπη, υπονομεύει τις κοινές αξίες που κάποτε αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η ένωση της ευρωπαϊκής ηπείρου, ενώ το ενιαίο νόμισμα θέτει κινδύνους για άνοιγμα νέων ρηγμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Επανάκτηση αξιών
Κάνοντας έκκληση στις 27 χώρες μέλη για επανάκτηση των αξιών της ανεκτικότητας, της αλληλεγγύης και του κοινού καλού, πάνω στις οποίες συστάθηκε το ευρωπαϊκό ιδεώδες, ο Μόντι συνέχισε λέγοντας ότι η Ευρώπη βρέθηκε στη μέση μιας κρίσης, η οποία επεκτάθηκε περαιτέρω των οικονομικών προβλημάτων της ηπείρου.

Τα θεμέλια τρίζουν
«Η κρίση υποβαθμίζει τα θεμέλια του ανθρωπισμού, γύρω από τον οποίο η Ευρώπη γεννήθηκε και αναπτύχθηκε» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες της Βοσνίας, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη χώρα. Συνέχισε λέγοντας ότι... 


«Το ευρώ, που κάποτε αποτέλεσε έναν ενωτικό παράγοντα, απειλεί πλέον να γίνει η πηγή νέων διχασμών και ρηγμάτων στην Ευρώπη».
Ο Μόντι, κάλεσε το Σάββατο σύνοδο κορυφής στη Ρώμη, προκειμένου να συζητηθούν θέματα όπως ο διχασμός στον οποίο έχει επέλθει η Ευρώπη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης χρέους στην ευρωζώνη αλλά και ο διαχωρισμός μεταξύ βορά και νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου