Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟΥ

Σαμαράς: Θα περάσω τα μέτρα των 11.6 δισ., κι ας πέσω... 

Αποφασισμένος να επιβάλλει το πακέτο μέτρων 11,6 δισ. ευρώ που προβλέπει επώδυνα μέτρα για τους Ελληνες πολίτες ακόμη κι αν αμφισβητηθεί και χάσει τις εκλογές φέρεται ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε πρόσφατα σε κορυφαίο υπουργό που τον προειδοποίησε για τις αντιδράσεις που έρχονται από την κοινωνία αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «θα πάρω τα μέτρα, θα κάνω τις αλλαγές που έχουμε εξαγγείλει κι ας πέσω...».
Στο μέτωπο της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επιβάλλει εσωκομματική πειθαρχία προκειμένου να φρενάρει τυχόν διαφοροποιήσεις από βουλευτές που θα αντιδράσουν στα προτεινόμενα σκληρά μέτρα και θα θελήσουν να καταψηφίσουν το πακέτο των 11,6 δισ.

Στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. που είναι προγραμματισμένη για αύριο... 


O κ.Σαμαράς θα εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στη λήψη αυτών των μέτρων και θα ζητήσει από όλους να σεβαστούν τις αποφάσεις του. Θα επαναλάβει ότι είναι η τελευταία φορά που γίνονται τέτοιες περικοπές και θα δεσμευτεί ότι από το 2013 θα ξεκινήσει η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. «Δεύτερες σκέψεις και υπαναχωρήσεις δεν χωρούν σε αυτή τη συγκυρία» θα πει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να σηκώσει το βάρος των μέτρων ακόμη και αν οι δυο κυβερνητικοί εταίροι διατηρούν επιφυλάξεις και επικρίνουν την τακτική του.

Διστάζουν οι κυβερνητικοί εταίροι
Συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία των δυο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τα περισσότερα προβλήματα να παρατηρούνται αυτή την ώρα στη ΔΗΜΑΡ. Πιθανότατα την Τετάρτη αναμένεται η τελική συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη προκειμένου να κλείσει το πακέτο μέτρων πριν την έλευση της Τρόικα την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.
Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ότι παρά τις δημόσιες διαφωνίες και τις εντάσεις δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαρροές στα τρία κόμματα και ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. θα κινηθούν στη γραμμή της υπευθυνότητας και θα υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου.
Το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί με ανησυχία τους κλυδωνισμούς κορυφής στο ΠΑΣΟΚ που γιορτάζει την 3η Σεπτέμβρη σε κλίμα διχόνοιας και αναταραχής. Δυσκολίες υπάρχουν και στη ΔΗΜ.ΑΡ. όπου δύο βουλευτές απειλούν ότι θα καταψηφίσουν τις επώδυνες περικοπές με το επιχείρημα ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κόμματος.

Βαν Ρομπάι και Ντράγκι
Κρίσιμες θεωρούν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού τις συναντήσεις του με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι στην Αθήνα την Παρασκευή και με τον επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στις 11 Σεπτεμβρίου. Με τον δεύτερο θα συζητήσει εκτενώς το θέμα της ρευστότητας των τραπεζών και θα τονίσει την ανάγκη να ξεκινήσουν σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Είναι ενδεικτική η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι «ο επόμενος χρόνος θα είναι η χρονιά της αναχαίτισης της ανεργίας, των λουκέτων, της ύφεσης και θα έρθει η ανάκαμψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου