Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ... ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ισλαμοφοβία είναι έγκλημα...

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και οι αποκεφαλισμοί, οι σοδομισμοί, οι λιθοβολισμοί, οι ακρωτηριασμοί, το κάψιμο των χριστιανών, ο ισλαμικός φονταμενταλισμός στο σύνολό του σαν πληγη στο σύγχρονο κόσμο και τόσα άλλα... τι είναι βρε κρύε??? Πολύτιμη υπηρεσία στην ανθρωπότητα είναι???

Προς τέρψη πάντως των απανταχού Ερντογάνηδων, στην Ελλάδα η "δημοκρατία και η πρόοδος" στήνει λαθρολάγνμα ιδιώνυμα...

Παιγνίδι εντυπώσεων πάνω σε ένα ευαίσθητο θέμα για τον ισλαμικό κόσμο επιχειρεί να κάνει ο Τούρκος Πρωθυπουργός . 

Με δήλωσή του  ο κ. Ερντογάν υποστηρίζει ότι η Δύση πρέπει να χαρακτηρίσει την ισλαμοφοβία «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και με μια ''κρίση νεοθωμανικού μεγαλείου'' και αλαζονείας προβάλλει ως επιχείρημα ότι αυτό πρέπει να γίνει αφού και στην Τουρκία ο αντισημιτισμός θεωρείται έγκλημα!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα  Zaman  ο Τούρκος Πρωθυποργός κ. Ερντογάν δήλωσε ότι... 


Η Δύση πρέπει να ανακηρύξει την ισλαμοφοβία ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας- και συνέχισε: Ενώ στην Τουρκία ο αντισημιτισμός θεωρείται έγκλημα , η Δύση δεν έχει ακόμη χαρακτηρίσει την ισλαμοφοβία ως έγκλημα κατά τη ανθρωπότητας.  «Απαιτούνται διεθνείς και εθνικές συμφωνίες για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις στις ιερές μας αξίες» τόνισε ο κ. Ερντογάν θέλοντας να εμφανίσειτην Τουρκία ως το κέντρο των εξελίξεων.

Η Milliyet αναφέρει από την πλευρά της ότι ο κ. Ερντογάν τονίζοντας ότι η Τουρκία θα πρωτοστατήσει στην δημιουργία τέτοιων συμφωνιών, δήλωσε ότι έχει δώσει σχετικές εντολές για νομικές μεταρρυθμίσεις και ότι σχεδιάζει να αναφερθεί στην επίμαχη ταινία στο βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ την 25η Σεπτεμβρίου. Η Haberturk εξηγεί ότι ο κ. Ερντογάν  στην ΓΣ του ΟΗΕ θα μιλήσει ώστε να κηρυχθούν παράνομες οι επιθέσεις και προσβολές κατά των αξιών των λαών.

Εξάλλου δηλώσεις ο κ. Ερντογάν έκανε και για την αμερικανική ταινία που έχει προκαλέσει τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο.

H Sabah  αναφέρει ότι ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι οι προσβολές της αμερικανικής ταινίας δεν μπορούν να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα της ελευθερίας του λόγου και της θρησκευτικής ελευθερίας και υπογράμμισε ότι το Ισλάμ είναι μια θρησκεία που στέλνει μηνύματα ειρήνης στην ανθρωπότητα.Επίσης ο Ερντογάν  καταδικάζοντας τις  τρομοκρατικές επιθέσεις που στρέφονται κατά αθώων ανθρώπων τόνισε: Κανείς δεν μπορεί να νομιμοποιεί την τρομοκρατία ισχυριζόμενος ότι δρά στο όνομα του Ισλάμ» .Η Hurriyet αναφέρει ότι ο π/θ Ερντογάν δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι όπως και οι οπαδοί άλλων θρησκειών, έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν ειρηνικές διαδηλώσεις υπερασπιζόμενοι τα ιερά και όσιά τους Η Sabah αναφέρει ότι ο Ερντογάν δήλωσε ότι η αμερικανική ταινία που προσβάλλει το Ισλάμ δεν προκάλεσε ταραχές στην Τουρκία όπως έγινε σε άλλες χώρες, διότι τα τελευταία δέκα χρόνια η τουρκική κυβέρνηση έχει ασχοληθεί με την μείωση των εντάσεων « Για δέκα χρόνια έχουμε παίξει το ρόλο του αλεξικέραυνου για την εκτόνωση των εντάσεων» δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου