Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ: "ΘΕΣΜΙΚΟΙ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ"

“Θεσμικοί” και “υπουργικοί” απόστρατοι εναντίον των υπολοίπων...

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχωρά το συντονιστικό “συμβούλιο των τριών θεσμοθετημένων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών”, δηλαδή οι ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ! Με ανακοίνωσή του συμπαρίσταται μεν “στα δίκαια αιτήματα των εν ενεργεία συναδέλφων” αλλά “δεν συμμετέχει σε κοινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με τους εν ενεργεία συναδέλφους, γιατί η επίλυση των αιτημάτων τους αποτελεί ευθύνη της φυσικής τους Ηγεσίας”.


Και σαν να μην έφθανε αυτός ο διαχωρισμός οι “θεσμικοί” οργανώνουν δική τους συγκέντρωση την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος που θα εξελιχθεί σε πορεί στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομίας.


Ο Μανώλης Σαρτζετάκης πρώην πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ σχολίασε την κίνηση των τριών Ενώσεων:
“Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την χθεσινή σύσκεψη, όπου... 


Δακρύζοντας σχεδόν ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ δήλωνε ότι αυτή τη φορά δεν μπορούν να συμμετάσχουν επίσημα γιατί… γιατί…. Αλήθεια κανείς δεν κατάλαβε γιατί. Αλλά κανείς επίσης δεν κατάλαβε πως οι υπογραφές των Προέδρων της ΕΑΑΣ & ΕΑΑΝ 15 μέρες πριν στην κοινή ανακοίνωση για κινητοποιήσεις των εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών των ΕΔ ξαφνικά αποσύρθηκαν.

Και ω του θαύματος οι κατευθύνσεις που έλαβαν από την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, κάτι που κατά λάθος ομολόγησε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, έλαβαν σάρκα και οστά. Αντιδιαδήλωση για να σπάσουμε την διαδήλωση. Από εκεί που δεν μπορούσαν να συνεδριάσουν τώρα σε λίγες ώρες τα κατάφεραν όλα.

Περισσό το θράσος να υποστηρίζουν ότι εκπροσωπούν 100.000 Αποστράτους. 100.000 εγκλωβισμένους, από ένα χουντικό νόμο ελεύθερους πολίτες παιδεύετε κύριοι. Αλλά γρήγορα το κράτος δικαιοσύνης, που ελπίζω να υπάρχει, θα σας απαντήσει πόσους αλήθεια εκπροσωπείτε.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έπρεπε τα ΔΣ των ΕΑΑ (ΝΠΔΔ) να παραιτηθούν. Αν ακόμα υπάρχει αξιοπρέπεια και παλικαριά. Αλλά μπροστά στις καρέκλες τους, στις εκδρομές και ότι άλλο κινδυνεύουν να χάσουν, δεν γίνονται τέτοια πράγματα. Συνεχίστε λοιπόν το έργο που θα ευχαριστήσει τους προϊσταμένους σας και που ξέρετε. Ίσως σας ανταμείψουν”.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου