Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΜΕΝΙΑ: ΑΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Η ένταση επεκτείνεται και πέρα από τη Συρία και το Ιράν, φθάνοντας στην Αρμενία και τον Καύκασο. Το θερμόμετρο ανάμεσα στο Εριβάν και το Μπακού έχει αυξηθεί ξαφνικά, αφού το Αζερμπαιτζάν προχώρησε πριν λίγες μέρες σε μια αχαρακτήριστη ενέργεια, που προσβάλλει συνολικά την διεθνή κοινότητα. 

Έδωσε χάρη, βράβευσε και προήγαγε Αζέρο αξιωματικό, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη επειδή είχε αποκεφαλίσει έναν Αρμένιο στρατιωτικό στην Βουδαπέστη. «Δεν θέλουμε τον πόλεμο, αλλά αν εξαναγκαστούμε, θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. 

Ο Αζέρος Ραμίλ Σαράφοφ, βρισκόταν στη Βουδαπέστη το 2004 για μια πρακτική άσκηση που είχε οργανωθεί από το ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς προερχόμενους από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Ο Σαφάροφ είχε αποκεφαλίσει... 


Τον Αρμένιο αξιωματικό Γκουργκέν Μαργκαριάν, την ώρα που ο άτυχος άνδρας κοιμόταν στο κρεβάτι του.

Η Ουγγαρία τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, για λόγους όμως που δεν έχουν εξακριβωθεί, τον εξέδωσε τελικά πριν λίγες ημέρες στην πατρίδα του, πιστεύοντας στις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από το Μπακού στη Βουδαπέστη, ότι ο καταδικασμένος αξιωματικός θα εξέτιε δήθεν την ποινή του στο Αζερμπαϊτζάν. Το τι έγινε στην τουρκογενή και σύμμαχο της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στην Κύπρο χώρα, είναι λίαν ενδιαφέρον: Ο εγκληματίας όχι μόνο απελευθερώθηκε, ευθύς μόλις αφίχθηκε στο Μπακού, αλλά είχε υποδοχή ήρωα, προήχθη σε ταγματάρχη, έλαβε ως δώρο για το έγκλημα που διέπραξε ένα σπίτι και του κατεβλήθησαν οι μισθοί του για τα οκτώ χρόνια που πέρασε στις φυλακές της Ουγγαρίας.

Ο Αρμένιος πρόεδρος Σαρκισιάν κατήγγειλε το Αζερμπαιτζάν δημόσια ως «μια χώρα όπου δίνονται παράνομες διαταγές αποφυλάκισης και όπου δοξάζεται δημόσια όποιος μπάσταρδος σκοτώνει ανθρώπους, επειδή είναι Αρμένιοι». Τελικά, μετά τα παραπάνω τετελεσμένα, προχθές Κυριακή η ουγγρική κυβέρνηση περιορίστηκε στο να καλέσει τον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν για να διαμαρτυρηθεί γι' αυτή την «απαράδεκτη» χάρη που δόθηκε στον φυλακισμένο. Η Αρμενία από πλευράς της ανακοίνωσε πως διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουγγαρία ενώ ανησυχίες εξέφρασαν και οι ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο χώρες, με αφορμή την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, οδηγήθηκαν σε νικηφόρο για την Αρμενία πόλεμο το 1994.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου