Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ "ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Σχόλιο Σ.Ο.: Τις Βρετανικές Βάσεις στη Κύπρο φαίνεται να έχουν ως «βάση» τους για τη κρίση στη Συρία οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Μετά την πρόσφατη «αποκάλυψή» του περί βρετανικής βοήθειας προς τους Σύρους αντικαθεστωτικούς,  ο βρετανικός τύπος -τον οποίο επικαλείται η ίδια η «Χαραυγή» που φιλοξένησε αποκλειστικό και πρωτοσέλιδο άρθρο του τότε Βρετανού Πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν- κάνει λόγο για ομάδα αξιωματικών της ΜΙ6 που βρίσκεται και εργάζεται στις Βρετανικές Βάσεις...

Εως πότε η Κυπριακή Δημοκρατία θα ανέχεται τις αυθαιρεσίες των Βρετανικών Βάσεων οι οποίες προωθούν τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της ίδιας της Κύπρου;
Ο «Εμπροσθοφύλακας» έχει επανειλημμένως τονίσει την ανάγκη να τεθεί σοβαρά το θέμα των Βρετανικών Βάσεων στη Κύπρο προτείνοντας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις έναν πολιτικό οδικό χάρτη, καθώς και προς όλους τους υποψήφιους Προέδρους την συμβολική αποκαθήλωση του βρετανικού θηρεού από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ομάδα αξιωματικών των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙ6 εργάζεται από τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο για... 


Τον εντοπισμό ισλαμιστών εξτρεμιστών οι οποίοι δρουν στο συριακό εμφύλιο πόλεμο.
Οπως γράφει στη χθεσινή της έκδοση η εφημερίδα «Mail on Sunday» ενώ ο πόλεμος στη Συρία είναι μεταξύ του στρατού του καθεστώτος Ασαντ και του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν ότι εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις προσπαθούν να τον αξιοποιήσουν προς δικό τους όφελος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα μεγάλος αριθμός εξτρεμιστών, μερικοί από τους οποίους προσηλυτίστηκαν πρόσφατα στον Ισλαμισμό, παρεμποδίζονται να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Πηγή των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε στην εφημερίδα ότι μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων από τη Βρετανία ταξιδεύει στη Συρία αλλά είναι δύσκολη η παρακολούθησή τους επειδή αποκρύβουν τον τελικό τους προορισμό ταξιδεύοντας πρώτα στη Γαλλία και στη συνέχεια στην Τουρκία και την Ιορδανία.
Ανησυχούμε, ανέφερε, αν όταν επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ζήσουν ειρηνικά ή με την πείρα που θα αποκτήσουν στην κατασκευή βομβών και στη χρήση όπλων θα σχεδιάζουν τρομοκρατικές πράξεις. Γι΄ αυτό είναι αναγκαία η παρακολούθησή τους.
Υπολογίζεται ότι 100 περίπου ισλαμιστές βρετανικής υπηκοότητας ανάμεσά τους και ένας γιατρός δρουν στη Συρία.
Το χθεσινό δημοσίευμα ακολουθεί το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times στο οποίο αναφερόταν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας χρησιμοποιούν τις Βάσεις στο Ακρωτήρι για να βοηθούν τους Σύριους αντικαθεστωτικούς.

Το κυπριακό ΥΠΕΞ, όπως είναι γνωστό, έχει προβεί σε διαβήματα και έχει ζητήσει εξηγήσεις για τη δράση των βρετανικών βάσεων, και ιδιαίτερα εκείνη τη δράση που δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες Εγκαθίδρυσης. Η Υπουργός Εξωτερικών, κα Ερατώ Μαρκουλλή, σε συνέντευξή της χθες στη «Χαραυγή» αφού υπενθυμίζει ότι έχουν γίνει διαβήματα και λήφθηκαν απαντήσεις τόσο από το Φόρεϊν Οφις όσο και από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας σημειώνει ότι «στο παρόν στάδιο αξιολογούμε το περιεχόμενο των απαντήσεων και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα στα οποία θα προβούμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου