Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

TRAGIC??? ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΕΒ

Φυσικά ο ΣΕΒ ξέρει καλά αυτό που κάποιοι "κοινοί θνητοί" κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται, ότι δηλαδή...

ΤΟ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ.

Οι χαρές της πρώτης νύχτας για τον τετραπλασιασμό του εκλογικού ποσοστού τελειώνουν σύντομα. Η ώρα των ευθυνών, και δη των πολιτικών ευθυνών, είναι πάντα σκληρή και αμείλικτη.
Το βέβαιο πάντως είναι πως κυβέρνηση που θα έχει την εύνοια του ΣΕΒ, δεν μπορεί ούτε από τη φύση της ούτε ένεκα της θέσης της να στηρίξει φιλολαϊκές πολιτικές.

Κυριακή κοντή γιορτή λένε... Το βέβαιο είναι πως για τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του, η πραγματική "βαθεια πολιτική" του ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει λιγο χρόνο να ξεκαθαρίσει.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Ένα ιστορικό ταμπού έπεσε σήμερα, με φόντο το αποτέλεσμα των εκλογών. Οι βιομήχανοι ζητούν τη συμμετοχή ενός κόμματος της Αριστεράς στην κυβέρνηση και - συγκεκριμένα, του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτηρίζετια ως ο μεγάλος νικητής των εκλογών...

Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα" τη συγκεκριμένη δήλωση προέβη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ελλάδας Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος μίλησε για αντιμνημονιακή ψήφο του λαού, ο οποίος καταδίκασε "τη διαχειριστική, ηθική και ιδεολογική ελλειμματικότητα που επέδειξαν απέναντι στην κρίση".

O ίδιος χαρακτήρισε ως ευκταίο "να διαμορφωνόταν μία κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας και λαϊκής νομιμοποίησης, η οποία θα συμπεριελάμβανε και τον μεγάλο νικητή των εκλογών –τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σαφή αντιμνημονιακή θέση"

Σε διαφορετική περίπτωση - και καθώς δεν φαίνεται αυτό εφικτό - ο κ. Δασκαλόπουλος βλέπει ως διέξοδο την προσφυγή στις κάλπες.

Αναλυτικά, η δήλωση Δασκαλόπουλου έχει ως εξής:
«Μέσα στο αποπνιχτικό παλαιό σκηνικό η χθεσινή ψήφος του λαού συνιστά ψήφο οργής, ψήφο αντιμνημονιακή, ψήφο τιμωρίας.  Η λαϊκή ετυμηγορία ήταν τολμηρή και συνειδητή. Απέρριψε πρωτίστως τους πρωταγωνιστές του φαύλου κομματικού παρελθόντος, καταδικάζοντας

Η κάλπη ανέδειξε ένα γόνιμο αδιέξοδο, μέσα από ένα κατακερματισμένο σκηνικό.  Ευκταίο θα ήταν, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, να διαμορφωνόταν μία κυβέρνηση πραγματικής εθνικής ενότητας και λαϊκής νομιμοποίησης, η οποία θα συμπεριελάμβανε και τον μεγάλο νικητή των εκλογών –τον ΣΥΡΙΖΑ με τη σαφή αντιμνημονιακή θέση. Θα δινόταν έτσι η ευκαιρία να διαμορφωθεί ένα εθνικό διαπραγματευτικό μέτωπο, που θα διεκδικούσε από μία Ευρώπη που αλλάζει, νέους όρους αντιμετώπισης της Ελλάδας, με βάση ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Δυστυχώς, αυτό δεν φαίνεται εφικτό.  Αν οι διερευνητικές εντολές δεν καταλήξουν σε ένα τέτοιο βιώσιμο σχήμα, τότε η μόνη λύση είναι μία νέα προσφυγή στις κάλπες.  Ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό, συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα, να δώσει αυτή τη φορά μία καθαρή διέξοδο στο πολιτικό μας αδιέξοδο.  Να δώσει μία καθαρή, ομοιογενή εντολή στις όποιες δυνάμεις αυτός θα επιλέξει.

Υπάρχει ωστόσο και ο ευρύτερος ορίζοντας του εθνικού μας μέλλοντος που δεν επιτρέπει αυταπάτες.  Οι εκλογές αυτές δεν αποτέλεσαν παρά μία απογραφή της αποσύνθεσης των πολιτικών δυνάμεων του μεταπολιτευτικού καθεστώτος.  Και η νέα εκλογική αναμέτρηση μπορεί, αυτή τη φορά, να αναδείξει κυβέρνηση –είναι αμφίβολο όμως αν θα δώσει νέα κατεύθυνση στο μέλλον μας.  Αυτή μπορεί να προκύψει μόνο αν, μέσα από την αποσύνθεση, γεννηθούν οι προϋποθέσεις για την αναδημιουργία ενός πολιτικού συστήματος ηθικά αδιάβλητου και λειτουργικά αποτελεσματικού, ικανού να δώσει άμεση και μακροπρόθεσμη λύση στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας.  Μόνον έτσι μπορεί να υπάρξει βιώσιμη διακυβέρνηση και βιώσιμο εθνικό μέλλον μέσα στη νέα Ευρώπη.»

Προβληματισμός βιομηχάνων για ενδεχόμενη ακυβερνησία
Προβληματισμό κι ανησυχία για το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζουν οι διοικήσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), υπογραμμίζοντας ότι ενδεχόμενη ακυβερνησία θα επηρεάσει αρνητικά τη μελλοντική πορεία της χώρας. Ζητούν δε, συνεργασία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πολιτική ωριμότητα και ψυχραιμία, ώστε να αποφευχθούν δυσμενείς εξελίξεις. «Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα επιτείνει την ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για τη συνέχιση της αβεβαιότητας. Τα προβλήματα είναι πολλά, και οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη ακυβερνησία προφανείς: χρεοκοπία της Ελλάδας, έξοδος από το ευρώ και οικονομική καταστροφή για όλους μας. Γι' αυτό επιβάλλεται […]να υπάρξουν συμφωνίες και συνεργασίες μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την αποτροπή του κινδύνου της εθνικής καταστροφής», υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΒΒΕ. Προσθέτει δε, ότι άπαντες πρέπει να δείξουν πολιτική ωριμότητα, αποφεύγοντας τη συζήτηση ανεδαφικών προτάσεων και υιοθετώντας την οδό της διάσωσης της χώρας μέσω ρεαλιστικών προτάσεων που μπορούν να υλοποιηθούν εύκολα και γρήγορα", καταλήγει ο ΣΒΒΕ.

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητούν οι βιοτέχνες
Για κίνδυνο πολιτικής αστάθειας «μετά την χθεσινή ψήφο οργής προς τα μεγάλα κόμματα» κάνει λόγο ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος. «Η χτεσινή πλήρης καθίζηση των μεγάλων κομμάτων και η είσοδος στη βουλή ακραίων φωνών δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία. Αντίθετα πολύ φοβάμαι ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου γύρου εκλογών που θα βάλει εκ νέου τη χώρα σε περιπέτειες», επισημαίνει και προσθέτει: «Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.  Κατά τον κ.Παπαδόπουλο, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της δανειακής σύμβασης και να παραμείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Αμεσα λύση διακυβέρνησης, ζητούν τα επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς
«Η κρισιμότητα των στιγμών δεν χωρά αλαζονείες, ούτε ολιγωρίες» δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ι. Ρεκλείτης, για το αποτέλεσμα των εκλογών. Σημείωσε δε, ότι, οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την οικονομία σε μαρασμό και την κοινωνία σε απόγνωση και σύγχυση, οφείλουν να διασφαλίσουν άμεσα βιώσιμη λύση διακυβέρνησης, χωρίς να θέσουν σε αμφισβήτηση το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, δια του προέδρου του Γ. Μπενέτου, σχολίασε ότι: «Θεωρούμε ότι το μήνυμα της κάλπης πρέπει να ερμηνευθεί σωστά από αυτούς που θα συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση και να επικεντρώσουν στο μεγάλο και φλέγον ζήτημα που είναι η οικονομία.

Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως και δεν αντέχει άλλα βάρη χωρίς ανάπτυξη. Τα Επιμελητήρια, ως κατεξοχήν αρμόδιοι σύμβουλοι της πολιτείας για θέματα οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής διαδικασίας, είναι έτοιμα και ήδη έχουν καταθέσει κατά καιρούς τις προτάσεις τους προς όλους τους αρμόδιους. Περιθώρια για καθυστερήσεις και μεμψιμοιρίες δεν υπάρχουν. Ας επιταχύνουμε το έργο της επόμενης μέρας, δίνοντας στο ελληνικό λαό και στην ελληνική επιχείρηση μία αναπτυξιακή ανάσα, που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη».


1 σχόλιο:

  1. Έχετε φάει καλό …χορτάρι μου φαίνεται!
    Ακόμα δεν καταλάβατε ότι η πρόταση του ΣΕΒ έγινε για να ρίξει λάσπη στον Τσίπρα?
    Είναι ένα πολύ καλός τρόπος να καμφθεί η βούληση του λαού που στράφηκε προς αριστερά – αντιμνημονιακά κόμματα.
    Ποιος θα ξαναψηφίσει αριστερό κόμμα και δη τον ΣΥΡΙΖΑ όταν τον υποστηρίζει ο ΣΕΒ, η πλουτοκρατία δηλ?
    Πολύ καλά στημένο το παιχνίδι…
    Ακόμα και το ΚΚΕ, που το έχει διαγράψει στη συνείδηση του ο λαός αφού συμπαρατάχθηκε ξεκάθαρα με την άρχουσα τάξη, εκμεταλλεύθηκε τη βρώμικη προπαγάνδα του συστήματος εναντίον της θέλησης του λαού και αναπαράγει παντού την και καλά υποστήριξη του ΣΕΒ στον Τσίπρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή