Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΟΥΒΕΛΗ??? ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...ΝΑ ΠΩΣ Η ΨΗΦΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΣΚΕΛΟ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ

ΕΛΑ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΣ - ΕΝΑΣ... ΕΛΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ... ΑΡΓΗΣΑΤΕ... 

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ... «Χαιρετίζουν» την πρόταση Κουβέλη τα διεθνή ΜΜΕ...

Λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστή η πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με «πολιτικά φερέγγυα» πρόσωπα ευρείας αποδοχής «που θα ενσωματώνει το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας», τα ξένα μέσα άρχισαν να μιλούν για ένα «μικρό κόμμα της Αριστεράς, που ανοίγει την πόρτα για τη δημιουργία κυβέρνησης στην Ελλάδα».

Με δημοσίευμά του το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa...


Κάνει λόγο για «ένα μικρό βήμα για τη δημιουργία συνασπισμού». Όπως γράφει χαρακτηριστικά «την ώρα που η Αθήνα δέχεται έντονες πιέσεις, καταγράφονται μικρά βήματα για μια πιθανή κυβέρνηση συνασπισμού την Ελλάδα […] έπειτα από τη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο».

Το δημοσίευμα βέβαια αναφέρει και τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σχετικά με τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης που καλείται να σεβαστεί η Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η San Francisco Chronicle μεταφέρει τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη που έκανε λόγο για «καλό οιωνό», παραθέτοντας δε τα όσα είπε ο τελευταίος για τη δημιουργία κυβέρνησης με συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις εκλογές του 2014 και στόχο να κρατηθεί η χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και να ξεκινήσει η σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.

Η ισπανική El Pais αναφέρει ότι «η τρίτη μπορεί και να είναι η τυχερή», ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «μια τρικομματική κυβέρνηση είναι η μόνη λύση για να αποφευχθεί το κενό εξουσίας».

Ακόμα κι η πορτογαλική Publico έχει πρώτη της είδηση τη συνάντηση Κουβέλη-Βενιζέλου, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ενώ όλα έδειχναν ότι στην Ελλάδα θα διεξάγονταν εκ νέου εκλογές τον Ιούνιο, η εμφανής αλλαγή θέσης της ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως δίνει την ευκαιρία δημιουργίας κυβέρνησης ακόμα και αν αυτή είναι αδύναμη».

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

ΛΕΓΑΜΕ...

ΚΟΥΒΕΛΗΣ… Ο ΝΕΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ… ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΤΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου