Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΟΙ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

Λαβωμένος από τη διαδικασία των διερευνητικών εκλογών βγαίνει ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφού μέσα από αλλεπάλληλες δηλώσεις και υπονοούμενα δημιούργησε την εντύπωση στους βουλευτές του αλλά και στην κοινή γνώμη ότι κινείται επιπόλαια με τυχοδιωκτικά κίνητρα. 

Ταυτόχρονα, όμως, έδωσε ελπίδες στους γαλάζιους της Ν.Δ. ότι μπορούν να προσεγγίσουν στελέχη του κόμματος Καμμένου τα οποία ακόμα και σήμερα κρατούν ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με το κόμμα της Ν.Δ.
Οι κακοί χειρισμοί που έκανε ο Πάνος Καμμένος με την επιστολή των επτά σημείων και το Plan B που έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την παράκληση να δοθεί σε όλους του πολιτικούς αρχηγούς, δημιούργησαν καχυποψία στο κόμμα του και πολλά ερωτήματα στον κόσμο.

Και αυτό γιατί, ενώ επίσημα έλεγε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, στο εναλλακτικό σχέδιο Β υπήρχε ξεκάθαρα διατυπωμένη η πρόθεσή του να στηρίξει τον σχηματισμό κυβέρνησης εάν η χώρα βρισκόταν σε κίνδυνο.

Ο τραγέλαφος που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής ανάμεσα στην Προεδρεία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες καθώς και η άρνηση του Πάνου Καμμένου να αναγνωρίσει ως δικό του κείμενο την επιστολή των επτά σημείων με το σχέδιο Β... 


Έφερε πολλά προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός του. Πολλοί στη Ν.Δ. ισχυρίζονται ότι εκείνη την ημέρα ο Πάνος Καμμένος τους έκανε δώρο δυο ποσοστιαίες μονάδες αφού οι δεξιοί ψηφοφόροι αντελήφθησαν ότι άλλα λέει και άλλα πράττει.

Το γεγονός ακόμα ότι ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά το ναυάγιο των διερευνητικών εντολών έσπευσε να ρίξει το ανάθεμα στον Αντ. Σαμαρά λέγοντας ότι αυτός ευθύνεται που δεν δημιουργήθηκε κυβέρνηση γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός, ερμηνεύτηκε από τους γαλάζιους ως ένδειξη πανικού αφού, όπως του απάντησαν, «είναι ψέμα, θα φανεί στα πρακτικά και θα γελάσει ο κάθε… καμένος ». Θυμηδία στα στελέχη της Ν.Δ. δημιούργησε επίσης το γεγονός ότι μέσα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έκανε πρόταση σχηματισμού κυβέρνησης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μοιράζοντας μάλιστα και υπουργεία. Στην ιδεολογική αντιπαράθεση η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να εμφανίσει τον Πάνο Καμμένο ως επικίνδυνο αντιευρωπαϊστή, ο οποίος μπορεί να θέσει τη χώρα σε κίνδυνο μέσα από επιπόλαιες κινήσεις, αφού ούτε την αλήθεια λέει στους πολίτες ούτε γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων πάντως θα προσπαθήσει να επαναφέρει στους ψηφοφόρους του το δίλημμα «τι ΠΑΣΟΚ, τι Ν.Δ.», λέγοντας ότι, παρά το χαστούκι που έφαγαν στις 6 Μαΐου, αυτοί συνεχίζουν να επιδεικνύουν την αλαζονεία της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου