Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Οι Τούρκοι ψάχνουν φυσικό αέριο στην ξηρά!

της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ 

Η τουρκική κυβέρνηση διεμήνυσε σε υψηλούς τόνους ότι θα στείλει το ερευνητικό σκάφος Πιρί Ρεϊς να κάνει έρευνες στα χωρικά ύδατα της κατεχόμενης Κύπρου.

Ο λαλίστατος μάλιστα  υπουργός κ. Εγκεμέν Μπαγίς δήλωσε: «Ο τουρκικός Στόλος υπάρχει για αυτές τις ημέρες. Σήμανε συναγερμός στις  Ένοπλες Δυνάμεις και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο Β’».

Το Πιρί Ρεϊς συνοδευόμενο από δυο πολεμικά σκάφη αναχώρησε για την θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Πολεμική ατμόσφαιρα στις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις!

Ξαφνικά, ο κ. Νταβούτογλου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Ουάσιγκτον. Η κ. Κλίντον του εξέφρασε με έντονο ύφος την ενόχληση των ΗΠΑ για τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων.  Η Αμερικανίδα υπουργός των εξωτερικών εξήγησε στον Τούρκο ομόλογο της ότι η εταιρία Noble που διεξάγει έρευνες για λογαριασμό της Κύπρου ενεργεί σύμφωνα με τους κανόνες διεθνούς δικαίου και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες να προστατεύουν τις εταιρίες της χώρας που τηρούν τους νόμους...



Τα ίδια επανέλαβε και ο Πρόεδρος Ομπάμα στον κ. Ερντογάν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.  Η Άγκυρα μετά από το μήνυμα που έλαβε, έκανε πίσω. Τα τουρκικά πλοία παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας από τα κυπριακά χωρικά ύδατα, το Πιρί Ρεϊς ολοκλήρωσε τις έρευνες του και επέστρεψε στη βάση του.

Η Άγκυρα στη συνέχεια αναζήτησε μια δεύτερη λύση. Η ΤΡΑΟ (τουρκική εταιρία πετρελαίων) υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση του ψευδοκράτους και πήρε άδεια για να κάνει έρευνες πετρελαίου στα χωρικά ύδατα του. Όταν το τουρκικό υπουργείο ενέργειας δεν μπόρεσε να στήσει την πλατφόρμα των πολλών δις δολαρίων ανακοίνωσε ότι έκανε μια συμφωνία με την εταιρία Shell.  Η Shell, όμως, διέψευσε το υπουργείο και τόνισε ότι καμία ξένη εταιρία δεν πρόκειται να κάνει έρευνες στα χωρικά ύδατα μιας χώρας που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν.

Τελικά, η Τουρκία αναζητά φυσικό αέριο στη στεριά στο χωριό Sinirustu της Αμμοχώστου!

Ασφαλώς όλα αυτά γίνονται για έναν και μοναδικό λόγο. Εάν τελικά βρεθούν κοιτάσματα οι Τουρκοκύπριοι θα λάβουν, όπως υποσχέθηκε ο Πρόεδρος κ. Χριστόφια , το μερίδιό τους.  Η Άγκυρα λοιπόν, ως προστάτης των αδελφών της Τουρκοκυπρίων θέλει να εξασφαλίσει από τώρα το μερίδιο της...

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου