Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ... Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ

Επτά ντοσιέ που αποτελούν το ημερολόγιο του προσωρινά κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς και άλλα ευρήματα και στοιχεία που κατασχέθηκαν στο πολιτικό του γραφείο στην Κομνά Τράκα στην, Κυψέλη, μελετά ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής που διενεργεί την ανάκριση για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της μίζας. 

Τα όσα περιλαμβάνονται στην ατζέντα του πρώην υπουργού χαρακτηρίζονται σύμφωνα με πληροφορίες «άκρως ενδιαφέροντα» για την Δικαιοσύνη αλλά και ποινικά αξιολογήσιμα καθώς «κάθε σελίδα της αποτελεί και ένα έγκλημα»!

Εκτός από τα συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια του ανακριτή διαβιβάστηκαν και οι δικογραφίες για τα γερμανικά υποβρύχια και τα ρωσικά TOR- M1 από τις οποίες οι εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίκσου είχαν αντλήσει στοιχεία για να συντάξουν το σχετικό πόρισμά τους, το οποίο αποτέλεσε τη βάση για την άσκηση ποινικών διώξεων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος του πρώην υπουργού, μελών της οικογένειας του, συγγενών του, συνεργατών του, κ.α.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες... 


Από την πρώτη ανάγνωση των στοιχείων φαίνεται να αποδεικνύεται πως ο πρώην υπουργός είχε γνώση για το δίκτυο των offshore εταιρειών που χρησιμοποιήθηκαν για να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα- που κατά τη Δικαιοσύνη – προέρχεται από δωροδοκίες του για την υπογραφή των συμβάσεων για τα TOR-M1 και τα γερμανικά υποβρύχια.

Πίσω από τις εταιρείες αυτές, τις οποίες φέρεται να διαχειρίζονταν  στο σύνολό τους ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, Νικόλαος Ζήγρας, βρίσκονταν ο ίδιος ο πρώην υπουργός. Ωστόσο, ο ίδιος είχε αρνηθεί απολογούμενος στον ανακριτή ότι γνώριζε για την «αποστολή» των συγκεκριμένων εταιρειών αποδίδοντας μάλιστα σε συμπτώσεις, το γεγονός ότι κάποια από τα ακίνητα που αποκτήθηκαν μέσω αυτών, κατέληγαν σε συγγενικά του πρόσωπα

Λογαριασμοί στο εξωτερικό
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακριτικές αρχές προχωρούν και σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα  τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό οι οποίες φέρονται να ανήκουν στον πρώην υπουργό, αλλά και σε άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντος του. Οι κινήσεις των συγκεκριμένων λογαριασμών δεν έχουν ερευνηθεί στο πλαίσιο των έως τώρα εισαγγελικών ερευνών.

Πάντως, στην υπόθεση λόγω του όγκου των στοιχείων που έχουν κατασχεθεί και απαιτούν ενδελεχή έρευνα ορίστηκε και βοηθός του κ. Μαλλή. Πρόκειται για τον ανακριτή κ. Σταυρόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου