Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ... ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Οι Αλβανοί των Σκοπίων διαδηλώνουν στο κέντρο των Σκοπίων κρατώντας αλβανικές σημαίες...

Περίπου δέκα χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο των Σκοπίων σήμερα –μετά από τη χθεσινή, σχετικά μικρή, διαδήλωση- για να διαδηλώσουν, πάλι,  ενώπιον του κυβερνητικού κτηρίου  της FYROM.
“Αφού αναδιατάχθηκαν κοντά στο Βασικό Δικαστήριο, κατευθύνθηκαν προς το κυβερνητικό κτήριο φωνάζοντας συνθήματα  κατά της κυβέρνησης ζητώντας δικαιοσύνη.

Συνθήματα που επικρατούσαν ήταν :

«Οι Αλβανοί δεν είναι τρομοκράτες», 
«Οι Αλβανοί δεν είναι Ισλαμιστές Ριζοσπάστες», 
«Στοπ στις συνοπτικές διαδικασίες», 
«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», κλπ. 

Ανάμεσα στα συνθήματα αυτά υπήρχαν και εγκλήσεις από ορισμένους ισλαμιστές διαδηλωτές, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων...


Οι Αλβανοί των Σκοπίων ήταν εξοργισμένοι από την απουσία των εκπροσώπων των αλβανικών κομμάτων στο σλαβικό κοινοβούλιο.

«Που είναι αυτοί, που κόπτονται τάχα για τα δικαιώματα των Αλβανών που δεν τολμούν να εναντιωθούν στον Γκρούεφσκι; Γιατί παραμένουν σιωπηλοί; Να έρθουν εδώ να διαμαρτυρηθούν μαζί μας, είναι η τελευταία φορά που ανεχόμαστε αυτές τις μακάβριες σκηνές (στα δελτία ειδήσεων)  και τις επιθέσεις σε οικογένειες Αλβανών», είπε οργισμένος ένας Αλβανός στο δημοσιογράφο.

Ώρα 13:30. Εκατοντάδες Αλβανοί ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες κατά των συλλήψεων των Αλβανών στην αστυνομική επιχείρηση «Μόνστρουμ» για την πενταπλή δολοφονία.
Στο μεταξύ γύρω από τα κυβερνητικά κτήρια και το Βασικό Δικαστήριο των Σκοπίων είχαν φθάσει ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Πέρα από τα συνθήματα και τα πανό, οι Αλβανοί διαμαρτύρονται ειρηνικά και οργανωμένα, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

ΥΠΕΞ Βουλγαρίας: Κανένας δεν ήταν Βούλγαρος από τους δολοφονηθέντες στο Σμίλκοβτσι  

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, μέσω της βουλγαρικής πρεσβείας στα Σκόπια, διέψευσε την είδηση ότι ένα από τα θύμα της πενταπλούς δολοφονίας στο Σμίλκοβτσι κατείχε την βουλγαρική υπηκοότητα.

Στη σύντομη απάντησή της η βουλγαρική πρεσβεία δήλωσε ότι κανείς από του δολοφονηθέντες στην λίμνη του χωριού Σμίλκοβτσι δεν ήταν Βουλγάρος.

 «Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας  προς τις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι  «θα στηρίξουμε  τις προσπάθειες των αρχών των Σκοπίων για την διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία των δραστών».

Η αντίδραση των βουλγαρικών αρχών ήρθε μετά την μετάδοση της είδησης από βουλγαρικό κανάλι ότι κάποια από τα θύματα είχαν βουλγαρικά διαβατήρια.

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου