Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΟΥΠΑ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ...

Η ΜΑΧΗ ΦΑΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ....

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα φαινόμενο που δεν εξέλειπε ποτέ. Για ένα φαινόμενο που ανάλογα με τις εκάστοτε φιλοδοξίες των πρωταγωνιστών του, άλλοτε λειτούργησε ως Μήδεια αυτοκαταστροφής και ανθρωποφαγίας, και άλλοτε ως μήτρα τερατογένεσης ή και αναπαραγωγής νέων πολιτικών σχηματισμών και πολιτικών κλώνων.

Η μονίμως γκαστρωμένη πτάνα που άγεται και φέρεται ξεμαλλιασμένη, πότε από την τάδε και πότε από τη δείνα ομάδα συμφερόντων και από τα επιχειρηματικά κολλητιλίκια που τη χειραγωγούν, διαχρονικά απεδείχθη και ιδιαιτέρως καρπερή, αφού ουδέποτε σταμάτησε να γεννοβολά κόμματα και ηγετίσκους.

Πολιτική Άνοιξη… ΛΑΟΣ… Ανεξάρτητοι Έλληνες… Δημοκρατική συμμαχία… Δράση… Αντίδραση… και ο κατάλογος των τέκνων που έχει αμολήσει ανά την υφήλιο, ουκ έχει τέλος.

Αν πεις πια για αρχηγούς και ηγετίσκους, εκεί είναι που η λίστα πραγματικά δεν έχει τελειωμό.

Η κατά γενική ομολογία αποτυχημένη και ανίκανη από κάθε άποψη. ακόμη και να διαχειριστεί επικοινωνιακά την προδιαγεγραμμένη πολιτική της, ηγεσία του Α. Σαμαρά, σύντομα θα οδηγήσει και πάλι την ανοικτοπόδα και ουδόλως παρθένα γαλάζια κορασίδα στο κρεβάτι της μαμής...


Πρόκειται άλλωστε για έναν ...εκπληκτικό ηγέτη, με τη μοναδική παγκοσμίως ικανότητα, να έχει ναυαγήσει πρίν καλά - καλά προλάβει να βουτήξει στο νερό.

Που την βρήκε τέτοια τρούπα ο αθεόφοβος κι έμπασε τόσο νερό... μόνο ο μεγαλοδύναμος ξέρει.

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Και η εκλογική καταρράκωση, φέρνει και πάλι επί τάπητος το ζήτημα της αναζήτησης καινούριου αρχηγού, και οσονούπω θα σκάσει.

Το ζήτημα βεβαίως είναι πολυσύνθετο. Σε συνθήκες που το πολιτικό σύστημα επιχειρεί τη δραστική αναμόρφωσή του – η οποία περνά και μέσα από την πολιτική ανασύνταξη των κομματικών σχηματισμών που το συναποτελούν, τα ξεγεννήματα της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρηθεί εκτός από την αναζήτηση καινούριας «πρώτης μούρης» να λύσουν και δύο ακόμη προβλήματα:

Το πρώτο θα είναι η αναδιανομή της εσωκομματικής νομής από τις αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες συμφερόντων που αναζητούν και πολιτική εκπροσώπηση.
Το δεύτερο θα είναι η επικοινωνιακή διαχείριση τυχόν ανανηψάντων που απέτυχαν αλλού και θα κληθούν να επιστρέψουν.

Κούτσουρα λιθάρια δηλαδή…

Οι πρώτοι άλλωστε υποψήφιοι να εξαπατηθούν δραματικά, δεν είναι παρά οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της, ή τουλάχιστον όσοι τελικά απομείνουν ή ξαναμαντρωθούν από δαύτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου