Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΖΗΤΗΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΗΔΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Φωνές απελπισίας ενώ το γαλάζιο ναυάγιο συνεχίζεται... Λίγο ακόμη και πιάνουν πάτο...

Ο παγκοσμίου πρωτιάς άθλος, να γίνονται εκλογές και να καταποντίζεται η αντιπολίτευση, το γιόμισε τρούπες το σαπιοκάραβο... Τι να πρωτοστουμπώσουν από δαύτες??? 

Το κορυφαίο πολιτικό μυαλό του Σαμαρά πάντως, χρεώνεται κατ αποκλειστικότητα αυτή την πρωτοφανή "επιτυχία".

Με ένα σκληρό κείμενο επιχειρεί σήμερα να στείλει «μήνυμα» στην ηγεσία της ΝΔ και ιδιαίτερα στον Αντώνη Σαμαρά ο Φ. Κρανιδιώτης, καλώντας τον ουσιαστικά να επανενώσει την Κεντροδεξιά όχι με «μεσαιοχωρίτικα» πρόσωπα, αλλά με τα απλά στελέχη και τους ψηφοφόρους που ζητούν επαναδιαπράγμευση του Μνημονίου.

Στο κείμενο με τίτλο «Αντώνη Σαμαρά, άλλαξέ τα όλα!» ασκείται σκληρή κριτική στην απόπειρα προσέγγισης πολιτικών στελεχών που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία (όπως ο Μάνος και η Μπακογιάννη). Όπως γράφει τα στελέχη αυτά έχουν μεγάλες ιδιολογικές και πολιτικές διαφορές τόσο μεταξύ τους όσο και με το πρότυπο της «πατριωτικής, λαϊκής Δεξιάς» που ευαγγελίζεται ο συγγραφέας του άρθρου.

Ο Σαμαράς, σύμφωνα με το άρθρο, πρέπει...


Να εξαγγείλει την υπέρβαση της ΝΔ με ένα Κεντροδεξιό Πατριωτικό και Κοινωνικό Μέτωπο που θα έχει ως στόχο την παραμονή στο ευρώ, την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, την ανάπτυξη και την προώθηση των εθνικών στοιχείων του προγράμματος της ΝΔ (εφαρμογή ΑΟΖ, κλπ).

Αυτό το Μέτωπο, γράφει ο συντάκτης, είναι το μόνο που μπορεί να αντιπαρατεθεί «στους νεροκουβαλητές των Βρυξελλών και του ΔΝΤ και στους οπαδούς της καταστροφικής επιστροφής της δραχμής»

Για να συμβεί αυτό, συνεχίζει, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει στρατηγική και να ξεκαθαρίσει τι είναι (υπέρ ή κατά του Μνημονίου) διαφορετικά «κινδυνεύει να ξεπεραστεί από τις εξελίξεις».
Παράλληλα, υπογραμμίζει, η ΝΔ πρέπει να οξύνει τον πολιτικό της λόγο, να αφήσει τα «φοβικά σύνδρομα», τις «λογικές του καναπέ» και τις «μειλίχιες κουβέντες» που ωφελούν όσες πολιτικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται την αντίδραση του κόσμου, και να δώσει απάντηση στους ξένους δανειστές και τους καλοθελητές συμμάχους:

«Χρειάζεται πυγμή και τσαμπουκά και όχι ευγένειες εδώ. Μας έχουν χώσει στη στρούγκα, και αντί να τους αρχίσουμε και εμείς στα μπουκέτα, γυρνάμε και το άλλο μάγουλο» αναφέρει με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου