Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ... ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Μπορεί να καθυστέρησε μερικά χρονάκια ο τετραπέρατος Αντώνης, αλλά επιτέλους βρήκε τον οχτρό της Ελλάδας και του εαυτού του.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Προειδοποιούμε όσους βιαστούν να βγάλουν στεναγμό ανακούφισης και να ψιθυρίσουν το γνωστό «επιτέλους»…

Ο οχτρός της Ελλάδας, δεν είναι οι συμμορίες που απομυζούν το αίμα και τον ιδρώτα του λαού της… Αυτοί θα παραμείνουν μελλοντικοί συνομιλητές και θεσμικοί συνεταίροι του.
Ο οχτρός της Ελλάδας, δεν είναι ο δωσίλογος ΓΑΠ που παρέδωσε αμαχητί τα κλειδιά της χώρας του… Αυτός υπήρξε και κυβερνητικό συνεταιράκι και συνδιαμορφωτής σε μια πρωτοφανή εφιαλτική πολιτική σε βάρος του τόπου.
Ο οχτρός της Ελλάδας, δεν είναι οι πολιτικές που δολοφονούν το λαό της… Αυτές παραμένουν κυρίαρχη πολιτική του επιδίωξη, και τα όνειρό του να τις ασκήσει από τη θέση του πρωθυπουργού, παραμένει ευσεβής πόθος παρά το στραπάτσο που υπέστη στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.
Ο οχτρός της Ελλάδας δεν είναι η πολιτική και η οικονομική τοκογλυφία στην οποία έδωσε όρκο πίστης και αιώνιας αφοσίωσης… Γι αυτόν όλοι τούτοι παραμένουν μέντορες και πολιτικά δεκανίκια που φιλοδοξεί και προσβλέπει στη διαχρονική τους στήριξη.

Και αφού όπως θα διαπιστώσετε στο άρθρο που ακολουθεί... 


Εντόπισε τον οχτρό της Ελλάδας, δεν καθυστέρησε διόλου να προσδιορίσει με σαφήνεια και τους φίλους τους σ αυτόν τον ύψιστο αγώνα.

Φίλοι του είναι οι Ευρωπαϊκές πολιτικές συμμορίες που χειραγώγησαν τις πολιτικές στην Ευρώπη και οδήγησαν στα βράχια το σαπιοκάραβο και στην απόλυτη απόγνωση τους λαούς της.
Φίλοι του είναι εκείνοι που μόλις χθες απέπεμπε από το κόμμα του, επειδή τον ξεφώνησαν για τον πολιτικό του σαλταδορισμό.
Φίλοι του είναι οι μέχρι χθες «ακραίοι» με τους οποίους δε θα συνεργαζόταν ποτέ, ούτε αυτός ούτε ο προηγούμενος ηγέτης στο Νεοδημοκρατικόμκουκλοθέατρο.
Φίλοι του είναι όλοι εκείνοι που τον έφτυσαν, και από τους οποίους επιχειρεί απεγνωσμένα να κρατηθεί, λίγα εικοσιτετράωρα πριν οδηγηθεί στην οριστική πολιτική απόσυρση.

Μας έδειξε τους φίλους του… σας δείχνουμε ποιος είναι.

Αυτό που στοχοποιεί, δεν είναι την όποια Αριστερά όπως ισχυρίζεται. Αυτό που στοχοποιεί είναι ακόμη και την ελπίδα… την προσδοκία για μια διαφορετική πολιτική διαδρομή που θα τολμήσει να αμφισβητήσει συνολικά ή αποσπασματικά, τη διαδρομή που του επέβαλαν τα κέντρα που τον χειραγωγούν , και στα οποία ορκίστηκε απόλυτη αφοσίωση.

Προσφιλή του όπλα σ αυτόν τον αγώνα είναι… Το ψεύδος, η υποκρισία και η πολιτική εξαπάτηση.
Ορκίζεται σήμερα πως θα αλλάξει αύριο, όλα εκείνα που ψήφισε χθες.

Και δε βγαίνει ένας μακάκας από τους οπαδούς του να του πει το αυτονόητο: 

«Αφού θες να τα αλλάξεις αύριο ρε Αρτέμη, τότε γιατί τα ψήφιζες μόλις χθες???»

Αλλά θα επανέλθουμε σ αυτά… Προς το παρόν δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την εφημερίδα το «ΒΗΜΑ»


Ν.Δ.: «Δεν παραδίνουμε τα όπλα στην Αριστερά»... Συνεχίζονται οι κινήσεις για τη συγκρότηση ενός ενισχυμένου φιλοευρωπαϊκού μετώπου έναντι των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.
 
Η…πολιτική εξουδετέρωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί βασικό στόχο της Ν.Δ. στην πορεία προς τις εκλογές, ενώ σύντομα θα πέσουν και…«γέφυρες» προς την πλευρά των στελεχών και των ψηφοφόρων των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», όχι όμως προς τον κ. Π. Καμμένο, και συνεχίζονται οι κινήσεις για τη συγκρότηση ενός ενισχυμένου φιλοευρωπαϊκού μετώπου έναντι των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως λένε, της Αριστεράς.

Παράλληλα, είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες στο παρασκήνιο, και δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στο προσκλητήριο του κ. Αντ. Σαμαρά για ενιαίο παραταξιακό μέτωπο που θα αποτελεί το βασικό πυλώνα του ευρωπαϊκού μπλοκ έναντι στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο κ. Αντ. Σαμαράς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο δίλημμα των προσεχών εκλογών, μετά το ναυάγιο για το σχηματισμό κυβέρνησης, και θεωρεί ότι από τη μια θα υπάρχουν οι δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα εντός του ευρώ και από την άλλη οι πολιτικοί σχηματισμοί, κυρίως από το χώρο της Αριστεράς που με τη στάση τους η χώρα θα βρεθεί εκτός ευρωζώνης.

Η δημόσια δήλωσή του, διάγγελμα χαρακτηρίστηκε από τη Ν.Δ., που ξεκίνησε με την προσφώνηση «Ελληνίδες, Έλληνες», θέλοντας να πείσει ότι ο ίδιος και το κόμμα του εκφράζει το εθνικό μέτωπο, πέρα και πάνω από προηγούμενες πολιτικές προτιμήσεις, ανέδειξε πως θα κινηθεί προεκλογικά.

Η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να ενισχύσει την εικόνα πως είναι το μόνο κόμμα πλέον που μπορεί να σταματήσει την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του προς την εξουσία και να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη, αλλά και την αλλαγή των όρων του Μνημονίου.

«Δεν παραδίνουμε τα όπλα στην Αριστερά»
Στη σκιά του επιχειρήματος ορισμένων στελεχών της Ν.Δ. ότι ήδη συντελείται μια ιδιότυπη «αστική Βάρκιζα» με το πολιτικό σύστημα, και όχι μόνο, να παραδίδεται στην Αριστερά, ο κ. Σαμαράς, τόνισε με έμφαση, δίνοντας ιδεολογικό χρώμα στην αναμέτρηση: «Εμείς , όμως, δεν θα το βάλουμε κάτω, δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα».

Ο κ. Σαμαράς κατά την προεκλογική περίοδο θα αναδείξει με ένταση το δίπολο: από τη μια όσους επιμένουν στον «αριστερόστροφο Καιάδα του κρατισμού, που οδηγεί έξω από τη νέα Ευρώπη, που διαμορφώνεται και στην απόλυτη εξαθλίωση της χώρας μας, την απομόνωση, την οπισθοδρόμηση και τους εθνικούς ορατούς κινδύνους» και από την άλλη, τις δημιουργικές φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου, που αγωνίζονται να ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της εντός της Ευρώπης.

Ο ίδιος θεωρεί πως στις εκλογές που έρχονται δεν θα μετρηθούν «κομματικές επιρροές» και υπογραμμίζει ότι θα αναμετρηθούν, από τη μία οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου μηδενισμού, παρέα με έναν τυχοδιωκτικό λαϊκισμό, και από την άλλη, οι δημιουργικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις των νοικοκυραίων, της παραγωγής, οι δυνάμεις της Ελπίδας.

Αυξημένη θα είναι η πολεμική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κεντρικά στελέχη θα «κάνουν φύλλο και φτερό», τόσο το πρόγραμμα του, όσο και δηλώσεις στελεχών και βουλευτών του.

Γέφυρα φιλίας σε Ανεξάρτητους - Μπλόκο στον Καμμένο
Η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το θέμα που προέκυψε με το…«σχέδιο Β» περί σχηματισμού κυβέρνησης που παρουσίασε στον κ. Κ. Παπούλια ο κ. Π. Καμμένος, αλλά αρνήθηκε εκ των υστέρων την πατρότητά του, με αποτέλεσμα να τον «αδειάσει» η Προεδρία της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας σε επίσημη ανακοίνωσή της πως είναι γνήσιο.
Για την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι αρκετά ευάλωτοι και πλέον θεωρούν ότι προέκυψε μείζον θέμα αξιοπιστίας για τον πρόεδρο του κόμματος κ. Καμμένο, ενώ λένε πως η ιστορία με το «σχέδιο Β» ανέδειξε και τις εσωτερικές αντιθέσεις και τη διάσταση απόψεων.
Στο σχεδιασμό της Ν.Δ. είναι να γίνουν προσεκτικές κινήσεις από την ηγεσία προς κεντρικά στελέχη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αφού σημειώνουν πως αρκετοί είναι φίλοι τους και δεν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει και σχετικές εισηγήσεις προς τον κ. Σαμαρά, ώστε να γίνει πράξη η ενότητα της παράταξης με τον πολιτικό επαναπατρισμό στελεχών και βουλευτών.
«Ο Καμμένος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Πολλοί από όσους τον στήριξαν κατάλαβαν τις αδυναμίες του. Ήρθε η ώρα να συνταχθούν μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις» λένε.
Μάλιστα, η Ν.Δ. απάντησε με μια αιχμηρή διαρροή στα όσα φέρεται ότι είπε ο κ. Καμμένος, δηλ. πως ο κ. Σαμαράς ανέφερε στη σύσκεψη πως θέλει να πάμε σε εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός. «Είναι ψέμα, θα φανεί και από τα πρακτικά και θα γελάσει ο κάθε... καμμένος», ήταν η απάντηση που δόθηκε από κύκλους της Συγγρού.
Ο κ. Καμμένος θα προσπαθήσει να κρατήσει τις δυνάμεις του και επιτέθηκε σε ΠαΣοΚ και ΝΔ τονίζοντας ότι οι κκ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος μπλόκαραν την πρόταση, επιδεικνύοντας την αλαζονεία της εξουσίας.

Το αίνιγμα Καρατζαφέρη
Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν για την τελική στάση του ΛΑΟΣ και του προέδρου του κ. Γ. Καρατζαφέρη, τον οποίο, όπως και στελέχη του, θέλουν διακαώς στη Ν.Δ.

Ο κ. Καρατζαφέρης συμφωνεί με τον κ. Σαμαρά να ανακοπεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάληψη της εξουσίας και είναι ενδεικτικό το σχόλιό του: «Θα αφήσουμε να παραδοθεί η χώρα στο ροζ όραμα των συντρόφων του κ. Τσίπρα; Στο όραμα ενός τετάρτου γύρου κατάληψης και συντριβής της αστικής Δημοκρατίας;».

Πολλοί στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα αποτελέσει ένα δυνατό όπλο στην προσπάθεια να μην παραδοθεί η χώρα, όπως λένε χρησιμοποιώντας τις φράσεις του, στο «ροζ» όραμα των συντρόφων του κ. Τσίπρα ή αν «θα αφήσουμε να μας κατρακυλήσουν στη δραχμή και από εκεί στην εξαθλίωση και στην κοινωνική επανάσταση».

Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις δεν αποκλείουν να υπάρξουν κινήσεις τις επόμενες ημέρες, που θα στείλουν το μήνυμα ότι η παράταξη θα πάει στην εκλογική αναμέτρηση ενωμένη σε μεγάλο βαθμό.


Κοινό μέτωπο Μάνου - Ντόρας
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει αισιοδοξία στη Ν.Δ. για τη συμπόρευση με το ΛΑΟΣ και τον κ. Καρατζαφέρη, δεν υπάρχουν θετικά μηνύματα για συμμαχία με τους προέδρους, την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία) και τον κ. Στ. Μάνο (Δράση).

Η κυρία Μπακογιάννη, που όπως λένε οι παροικούντες το ιερατείο της κεντροδεξιάς δεν βλέπει με θετικό βλέμμα τη συμμαχία με τη Ν.Δ., δείχνει πως η λύση είναι η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν πως η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, μακριά από τις επικίνδυνες λογικές του λαϊκισμού και της δραχμής.

Μάλιστα, υποστηρίζει, επιβεβαιώνοντας πως έχουν προχωρήσει οι επαφές για νέο σχήμα, πως στις νέες εκλογές, που θα είναι πιο κρίσιμες από τις προηγούμενες, ο ελληνικός λαός θα έχει και μια νέα επιλογή ευρωπαϊκής σταθερότητας, μέσα από τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού φιλοευρωπαϊκού μετώπου, με στόχο όχι μόνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά και το ριζικό εκσυγχρονισμό της.

Η αναφορά αυτή της κυρίας ενίσχυσε και τη δημόσια συζήτηση που γίνεται για την ανάγκη να υπάρξει ένας νέος φιλελεύθερος μεταρρυθμιστικός χώρος.

Είχε προηγηθεί κοινό άρθρο των κκ. Αν. Αβραντίνη (μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης) και Δ. Σκάλκου (γενικό διευθυντή του κέντρου φιλελεύθερων μελετών που προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία) που προέκριναν πως απέναντι στον ιδεολογικό χυλό που ισοπεδώνει και αποκρύπτει επιμέρους συμφέροντα και επιθυμίες και ενισχύει τα επικίνδυνα αριστεροδέξια άκρα πρέπει να αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά του νέου περιβάλλοντος και ταυτόχρονα να εκφραστούν με σαφήνεια οι κατευθύνσεις του νέου φιλελεύθερου μεταρρυθμιστικού χώρου.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου