Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΕΙΣΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΤΗΣ ΚΑΜΟΡΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΔΟΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΜΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ???

Το πρόβλημα επομένως δεν είναι το περιεχόμενο της άθλιας επιστολής Παπαδήμου στον Παπούλια. Και από το απόσπασμα που παραθέτουμε, αυτό που προκύπτει με σαφήνεια, είναι πως όποιο και να είναι το περιεχόμενό της, το βέβαιο είναι πως αυτό που επιχιερεί να περιγράψει, είναι οι συνέπειες της πολιτικής στην οποία ηγήθηκε.

Το πρόβλημα είναι πως με την ανοχή και προφανώς τη συγκατάθεση του Παπούλια, ο δοτός πρωθυπουργός επιχειρεί μια...

Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην πολιτική ζωή του τόπου, με ανυπόγραφα, άρα και ανεύθυνα κωλόχαρτα, που μόνο με μεθόδους καμόρα μπορεί κανείς να τα παρομοιάσει.
Τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να πληρωθούν υποχρεώσεις του κράτους, από τις αρχές Ιουνίου κιόλας, αντιμετωπίζει πλέον η χώρα, όπως προκύπτει από το σημείωμα του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Το σημείωμα, για το περιεχόμενο του οποίου ο κ. Παπούλιας ενημέρωσε χθες τους πολιτικούς αρχηγούς, προοριζόταν για χρήση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε συνέχεια της προφορικής ενημέρωσης που του έκανε ο κ. Παπαδήμος την Παρασκευή, σημειώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει και τους πολιτικούς αρχηγούς, λόγω - προφανώς - της κρισιμότητας των πληροφοριών που περιείχε. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείωμα ο κ. Παπαδήμος επισήμαινε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν σημαντικές δυσκολίες στην κάλυψη των ταμειακών αναγκών του Ιουνίου. Και αυτό γιατί έχει περικοπεί κατά 1 δισ. ευρώ η δόση του Μαΐου από την τρόικα, αλλά και γιατί οι εκλογές επιτείνουν τα φαινόμενα υστέρησης των φορολογικών εσόδων που ήδη έχουν καταγραφεί, καθώς αδρανούν οι κρατικοί μηχανισμοί, ενώ οι φορολογούμενοι είναι απρόθυμοι να πληρώσουν. Ετσι, το «σημείο μηδέν» της εξάντλησης των ταμειακών διαθεσίμων, που μέχρι πρότινος τοποθετούνταν στα μέσα Ιουνίου, είναι πιθανό να έλθει νωρίτερα. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα ακόμη και πριν από τις αναμενόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου