Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

TABULA RASA ΣΕ ΓΚΡΙΖΟ ΦΟΝΤΟ ΝΤΡΟΠΗΣ

Η λευκή σελίδα που έχει "πίσω του" ο Βενιζέλος... δεν είναι απλά ενδεικτική της ενοχής του για το κατάπτυστο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που κυρίως συνιστά, είναι μια ύπουλη προσπάθεια εξαπάτησης για τον εξίσου ντροπιαστικό ρόλο του και στο μέλλον.

Tabula rasa. Άγραφος πίνακας. Αυτό θα είναι το φόντο που θα υπάρχει πίσω από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την ώρα που ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα δίνει συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους 22.

Με τη λευκή σελίδα πίσω, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να σηματοδοτήσει την αλλαγή.

Σε λίγη ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να γράψουν μαζί του τη νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας. Για την ακρίβεια θα τους καλέσει να γράψουν το όνομά τους στο νέο ξεκίνημα συμμετέχοντας στη ψηφοφορία της Κυριακής. "Υπό μία έννοια όσι πάνε στις κάλπες θα είναι κάτι σαν ιδρυτικά μέλη" επισημαίνουν οι επιτελείς του υπουργού Οικονομικών.

Από το πρωί οι συνεργάτες του τηλεφωνούν σε βουλευτές και στελέχη ζητώντας τους να μην προσέλθουν στην Ιπποκράτους για τη συνέντευξη Τύπου. "Δε θέλουμε να δώσουμε την αίσθηση της κουστωδίας ή της εισβολής" λένε χαρακτηριστικά...



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκε πολύ από την επιλογή ορισμένων βουλευτών χθες να διεκδικήσουν γραφεία στην Ιπποκράτους. "Κανείς δεν είναι εξουσιοδοτημένος και κανείς δεν είναι σίγουρος μέχρι να ανακοινωθεί το όνομα και ο ρόλος του" είναι το μήνυμα των επιτελών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τα επόμενα 24ωρα, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να παραιτηθεί και από τη θέση του υπουργού των Οικονομικών. "Δεν μπορώ να συνεχίσω να παίζω ένα διπλό ρόλο. Εφόσον αναλάβω και μόλις αναλάβω τα καθήκοντα του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος αυτής της Βουλής, πρέπει να αφοσιωθώ στα καθήκοντα αυτά", είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

"Μόλις κλείσει ο κύκλος των εσωκομματικών διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, έχω την υποχρέωση να οδηγήσω το κόμμα στις εκλογές με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Νομίζω δε, ότι η παρουσία μου στο Υπουργείο Οικονομικών, τα έφερε η τύχη έτσι και κυρίως τα έφερε η επιθυμία του ελληνικού λαού να επωμιστεί θυσίες, ή η ανοχή του, ή η συμπαράστασή του, η αγωνία του, έτσι ώστε να κλείσει ο κύκλος αυτός με ένα πολύ σημαντικό γεγονός, με την αλλαγή των όρων του δημοσίου χρέους, με την ελάφρυνση των νέων γενιών από ένα τεράστιο βάρος", επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Κάλεσμα στους πολίτες να γράψουν μαζί του τη νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία της χώρας θα απευθύνει σε λίγη ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Για την ακρίβεια θα τους καλέσει να γράψουν το όνομά τους στο νέο ξεκίνημα συμμετέχοντας στη ψηφοφορία της Κυριακής. "Υπό μία έννοια όσι πάνε στις κάλπες θα είναι κάτι σαν ιδρυτικά μέλη" επισημαίνουν οι επιτελείς του υπουργού Οικονομικών. Από το πρωί οι συνεργάτες του τηλεφωνούν σε βουλευτές και στελέχη ζητώντας τους να μην προσέλθουν στην Ιπποκράτους για τη συνέντευξη Τύπου. "Δε θέλουμε να δώσουμε την αίσθηση της κουστωδίας ή της εισβολής" λένε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενοχλήθηκε πολύ από την επιλογή ορισμένων βουλευτών χθες να διεκδικήσουν γραφεία στην Ιπποκράτους. "Κανείς δεν είναι εξουσιοδοτημένος και κανείς δεν είναι σίγουρος μέχρι να ανακοινωθεί το όνομα και ο ρόλος του" είναι το μήνυμα των επιτελών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου