Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Στις 17 Φεβρουαρίου 2012, σύσσωμος ο άθλιος κλασικός, ηλεκτρονικός και διαδικτυακός τύπος της γαλαζιοπράσινης χούντας των αντισυνταγματαρχών, σε απολύτως ακριβές αντίγραφο-σκονάκι, μετέδωσε την «είδηση».


Ο αντισυνταγματολόγος και υπουργός κατάργησης του ΕΣΥ Λοβέρδος, μεσίτευσε λέει, στον Ταμβακάκη, στη γυναίκα του Salaz και στην αδελφή του Latsis, για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας και χειρουργείου στο εξωτερικό, ενός νηπίου 4 μηνών, που έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση λεπτού εντέρου. Για την επέμβαση, το Ταμείο Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, στο οποίο ήταν ασφαλισμένο, κάλυπτε τις 150.000€ και χρειάζονταν άλλες 250.000€, για τις οποίες 250.000€, προσφέρθηκαν να συνεισφέρουν οι ΕΤΕ (Ταμβακάκης) Πειραιώς (Salaz) και Eurobank (Latsis), ώστε να πάει το βρέφος στο εξειδικευμένο κέντρο της Αγγλίας (Great Ormond Street Hospital for Children).

Για την ιστορία, εκτός του ότι το κοριτσάκι ήταν ασφαλισμένο στο Ταμείο Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, νοσηλεύθηκε στην αρχή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και από εκεί διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης και γράφτηκε, ότι εντός Ελλάδας δεν μπορούσε να χειρουργηθεί.
Ποτέ δεν μάθαμε πως λέγεται ο μπαμπάς του ή η μαμά του, λες και επρόκειτο για κρατικό απόρρητο...

Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι πολλές φορές στο παρελθόν, όταν επρόκειτο για σπάνια ασθένεια ενός παιδιού, μη αντιμετωπίσιμης στην Ελλάδα, του οποίου η οικογένεια ζούσε σε τριτοκοσμικές συνθήκες φτώχειας, συνέβαιναν τα παρακάτω αντίθετα:

1.— Κανένας τραπεζίτης μηδέ υπουργός, δεν νοιαζόταν για να συγκεντρωθεί το αναγκαίο κονδύλι, για έξοδα μετάβασης και θεραπείας στο εξωτερικό. Το αναγκαίο ποσό συγκεντρωνόταν από δωρεές απλών ανθρώπων.

2.— Ο γονιός ή κηδεμόνας του ασθενή φτωχού παιδιού, αδυνατούσε να εκταμιεύσει τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο κατέθεταν τις δωρεές τους απλοί άνθρωποι, λόγω…. υπουργικών και τραπεζικών εμποδίων, με αποτέλεσμα να χάνεται κρίσιμος χρόνος του ασθενούς.

3.— Το άρρωστο βρέφος, ή δεν προλάβαινε να ταξιδέψει, ή κατέληγε στη διάρκεια του ταξιδιού, η κατά το χειρουργείο, ή αμέσως μετά την επιστροφή. Σπάνιες οι περιπτώσεις σωτηρίας και οι καθυστερήσεις έπαιζαν καθοριστικό ρόλο.

 4.— Από τα σαρκοφάγα ΜΜΕ μαθαίναμε κάθε λεπτομέρεια, των κοινωνικών, οικονομικών και ενδοοικογενειακών προβλημάτων του άρρωστου από σπάνια νόσο φτωχού βρέφους. Μέχρι πόσα δόντια είχαν απομείνει στη μαμά του έδειχναν και άλλα πολλά και άθλια.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ — ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ
Στη περίπτωση του βρέφους, του ασφαλισμένου στο Ταμείο Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, μας ενημέρωσε ο διοικητής του Ιπποκράτειου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης, που είχε πει:  «Το θέμα επιλύθηκε με άμεση συνεργασία της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και ευαισθησία και εντός ολίγων ωρών το βρέφος θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αγγλίας με μέριμνα του ….ΕΚΑΒ.»

Δεν έχω αντίρρηση για τη μεταφορά και θεραπεία του ασθενούς βρέφους. ΕΧΩ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ για τη πολιτική αλητεία και την πολιτική αδιαφορία που βιώνουν τα παιδιά της φτώχειας, όταν βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο θανάτου.

Εν πάσι περιπτώσει, στις 17 φεβρουαρίου 2012, σωρηδόν και αντιγραφικώς ο έντυπος και διαδικτυακός τύπος, έτρεξε να συγκινήσει το πανελλήνιο για τις ευγενικές προσφορές του κόσμου των τραπεζιτών. Η ενημέρωση τελείωσε??? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για το μετά??? Τι απέγινε το βρέφος??? Έγινε η μεταμόσχευση??? Πέτυχε??? Είναι καλά το μωρό???

ΑΠΛΑ πράγματα ρωτάμε, δεν ζητάμε το γενεαλογικό του δέντρο, ούτε αν κατουρούσε σε υπαίθρια τουαλέτα ο παππούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου