Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΣΙΡΚΟ... ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΤΟ ΧΟΡΟ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ.

Από κει και μετά... 
-Ψευτοτσαμπουκάδες πάνε κι έρχονται...
-"Μαγκιές" έρχονται και παρέρχονται...
-Πολιτικοί ρεμπεσκέδες πάνε κι έρχονται...

Και ο χορός των υπογραφών και της μετάνοιας καλά κρατεί...

Αφεση αμαρτιών έλαβαν τέσσερις διαγραφέντες της ΝΔ. 

Πολιτική μεταμέλεια - με την υπογραφή τους μάλιστα και σε κείμενο- για την… αμαρτία της καταψήφισης του δεύτερου μνημονίου επέδειξαν τέσσερις από τους διαγραμμένους της ΝΔ.

Με την πολιτική… «εξομολόγησή» τους, στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κ. Τασούλα και στον γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρ. Λυκουρέντζο, με τους οποίους συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, πήραν το «αντίδωρο» της επιστροφής στην Κ.Ο. και στο κόμμα...

Οι τέσσερις διαγραμμένοι έλαβαν άφεση αμαρτιών από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά και άνοιξαν οι… πύλες του κόμματος που έχει κηρύξει πανστρατιά για τις εκλογές.

Οι βουλευτές κκ. Γ. Βαγιωνάς (Χαλκιδικής), Κ. Παπασιώζος (Αρτας), Μ. Τζίμας (Δράμας) και Γ. Καρασμάνης (Πέλλας) συναντήθηκαν με τους κκ. Τασούλα και Λυκουρέντζο, συζήτησαν τις λεπτομέρειες της επιστροφής τους και απομένει η τυπική επιστολή του κ. Σαμαρά προς τον Πρόεδρο της Βουλής για την επανένταξή τους στην Κ.Ο. της ΝΔ.

Οι διαγραμμένοι βουλευτές που είχαν τηρήσει προσεκτική στάση τις τελευταίες ημέρες, αποφεύγοντας να πυροδοτήσουν ένταση και να μιλήσουν επικριτικά για την ηγεσία της ΝΔ υπέγραψαν ένα κείμενο, το οποίο είχαν συζητήσει εκ των προτέρων με τους κκ. Τασούλα και Λυκουρέντζο, που απευθύνεται προς τον κ. Σαμαρά.

Με την επιστολή τους (τη συνέταξε ο κ. Τζίμας) προς τον πρόεδρο της ΝΔ, η οποία εστάλη την Τρίτη το βράδυ, δηλώνουν την πίστη τους στην ηγεσία και ότι είναι αποφασισμένοι να στρατευθούν στον αγώνα που θα δώσει το κόμμα και ο κ. Σαμαράς για να επιτευχθεί η αυτοδυναμία.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές, όπως και άλλοι, η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ (Α΄ Αθηνών) και οι κκ. Κ. Γκιουλέκας (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Γ. Βλάχος (Αττικής) είχαν ψηφίσει την δανειακή σύμβαση, στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ ότι επιθυμούν να επιστρέψουν, ενώ έχουν προβεί σε υποστηρικτικές δηλώσεις.

Αυτή τη στιγμή η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει είναι τι θα γίνει με την κυρία Βόζεμπεργκ και τους κκ. Γκιουλέκα και Βλάχο, οι οποίοι είχαν και αυτοί επαφές τις προηγούμενες ημέρες.

Οι περισσότεροι από τους επτά, εκτός και εάν κάποιος δεν επιθυμεί για προσωπικούς λόγους, όπως πιθανολογείται για δυό ή τρεις, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

Η περίπτωσή τους όμως θέλει ειδικό χειρισμό, διότι στις περιφέρειές τους, υπάρχουν ήδη νυν βουλευτές που αντιδρούν, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις που επέστρεψαν δεν αντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα, παρά μόνο γκρίνιες παρασκηνιακές από υποψηφίους.

Η επιστροφή και των τεσσάρων, αφού είχαν προηγηθεί οι επίσης διαγραφέντες βουλευτές που ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους, οι κκ. Εμμ. Κεφαλογιάννης (Ηρακλείου), Ζ. Τζηκαλάγιας, Αν. Καρυπίδης, Θ. Λεονταρίδης και Αλ. Δερμετζόπουλος (Έβρου), εντείνει το κλίμα αναστάτωσης στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες.
Με πολλούς πολιτευτές και υποψηφίους να θυμούνται ακόμα τη φράση του κ. Σαμαρά στην κρίσιμη Κ.Ο. ότι «δεν θέλω τζάμπα μάγκες υποψηφίους», την παραμονή της ψήφισης του δεύτερου μνημονίου, η κατάσταση είναι περίεργη.
«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υποψήφιοι δυο ταχυτήτων» λένε πολλοί και αδυνατούν να κατανοήσουν αυτές τις ενέργειες, παραγνωρίζοντας τον υπαρκτό κίνδυνο που λέγεται «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του κ. Π. Καμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου