Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με απόφαση του προξένου,η εξωτερική περίφραξη «ψηλώνει», κατά ένα μέτρο τουλάχιστον, ενώ τοποθετείται ειδικό προστατευτικό πλέγμα το οποίο περιορίζει την οπτική επαφή με τον προαύλιο χώρο. 
Επίσης, πρόσφατα, προστέθηκαν κάμερες παρακολούθησης σε όλες τις γωνίες του οικοδομικού τετραγώνου ώστε να υπάρχει διαρκής καταγραφή της κίνησης στη γύρω περιοχή. Όλα αυτά βέβαια, σε συνδυασμό με μία ισχυρότατη αστυνομική δύναμη η οποία, σε καθημερινή βάση, ξεπερνά τους 100 άνδρες.

«Το τουρκικό προξενείο θεωρείται κτίριο υψηλού κινδύνου» μας ενημερώνει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόφιλος Παπαδάκης «για το λόγο αυτό τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Τα πρόσθετα μέτρα έχουν ληφθεί, προφανώς λόγω του φόβου που υπάρχει για κοινωνική έκρηξη, πολύ περισσότερο, τώρα, ενόψει των επετείων της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και του εορτασμού της Πρωτομαγιάς».

Πολλές φορές, εξάλλου, στο παρελθόν, η αστυνομική δύναμη που φυλάσσει το προξενείο, έχει δεχθεί επιθέσεις από ομάδες εξωκοινοβουλευτικών.

«Αποκορύφωμα ήταν στις διαδηλώσεις του περασμένου Δεκεμβρίου» μας εξηγεί ο κ. Παπαδάκης «όταν ένας αστυνομικός υπέστη σοβαρά εγκαύματα από μολότοφ και ένας άλλος τραυματίστηκε ελαφρά. Στόχος δηλαδή, κατά κύριο λόγο, είναι, συνήθως, η αστυνομική δύναμη και όχι το κτίριο. Εμείς, όμως, δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμαστε σαν ανθρώπινη ασπίδα»...

Πάντως, η εκτίμηση που επικρατεί είναι ότι το τουρκικό προξενείο βρίσκεται σε ιδιαίτερα «επικίνδυνο» σημείο, αφού η οδός Αγίου Δημητρίου, θεωρείται «πέρασμα» των διαδηλώσεων από το πρώην ΥΜΑΘ προς τα πανεπιστήμια. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, φυλάσσεται, σε 24ωρη βάση, από μία διμοιρία των 25 ανδρών «μοιρασμένη» σε δύο «κλούβες» ώστε, αν χρειασθεί, να δημιουργήσουν προστατευτικό «τείχος». Ταυτόχρονα, ανά εξάωρη βάρδια, σταθμεύουν 4 μοτοσικλετιστές της ομάδας Ζήτα, ενώ υπάρχουν 2 αστυνομικοί σε ακίνητες σκοπιές και 2 αστυνομικοί πεζής περιπολίας, συνολικά δηλαδή απασχολούνται 101 άτομα την ημέρα.

«Σκεφτείτε» τονίζει ο κ. Παπαδάκης ότι από τους 60 αστυνομικούς της ομάδας Ζήτα, που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, οι 24 βρίσκονται έξω από το τουρκικό προξενείο. Αν εξαιρέσει κανείς όσους έχουν άδεια ή ρεπό, καταλαβαίνετε ότι οι περισσότεροι βρίσκονται, με σβηστές μηχανές έξω από ένα κτίριο και όχι στην υπηρεσία του πολίτη, την ώρα που η εγκληματικότητα έχει «χτυπήσει» κόκκινο σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου