Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Ο Ken Livingstone – ο ονομαζόμενος και «κόκκινος Κεν» - υποσχέθηκε να μετατρέψει το Λονδίνο σε ένα «φάρο» των λόγων του προφήτη Μωάμεθ, σε ομιλία που έκανε σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα τζαμιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο Λίβινγκστον, ο υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος για δήμαρχος του Λονδίνου, και ένθερμος οπαδός της πολυπολιτισμικότητας, δεσμεύτηκε να «εκπαιδεύσει τη μάζα των Λονδρέζων» στο Ισλάμ, λέγοντας: «Αυτό θα βοηθήσει να εδραιωθεί η πόλη μας, σαν ένας φάρος που δείχνει το νόημα των λέξεων του Προφήτη». Ο Λίβινγκστον περιέγραψε τα λόγια του Μωάμεθ στην τελευταία ομιλία του ως "μια ατζέντα για όλη την ανθρωπότητα."

Εξήρε το τελευταίο κήρυγμα του Μωάμεθ, λέγοντας στο ακροατήριό του: «Θέλω τα επόμενα τέσσερα χρόνια να εξασφαλίσω ότι κάθε μη-μουσουλμάνος στο Λονδίνο θα γνωρίζει και θα κατανοεί τα λόγια [του] και το μήνυμα». Υποσχέθηκε επίσης (στους μουσουλμάνους), ότι θα κάνει τη ζωή τους «λίγο ευκολότερη οικονομικά».

Ο Λίβινγκστον μιλούσε στην προσευχή Jummah της περασμένης Παρασκευής στο Κεντρικό Τζαμί του Βόρειου Λονδίνου, γνωστό και ως Finsbury Park τζαμί, που πριν το έλεγχε ο Abu Hamza που στρατολογούσε τρομοκράτες...



Ο Χάμζα είχε απομακρυνθεί το 2003, αλλά το τζαμί που τώρα ελέγχεται από μια ισλαμική οργάνωση, την Μουσουλμανική Ένωση της Βρετανίας, η οποία έχει συνδεθεί με την παλαιστινιακή παραστρατιωτική οργάνωση, Χαμάς. Ένας άνθρωπος ο οποίος ενήργησε ως εκπρόσωπος της σημερινής ηγεσίας του τζαμιού, ο Azzam Tamimi, έχει κατηγορηθεί ότι υποστηρίζει τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.
Το 2010, ο μετριοπαθής μουσουλμάνος Εργατικός βουλευτής Χαλίντ Μαχμούντ, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του τεμένους και το ανέφερε στην Επιτροπή Φιλανθρωπίας, κατηγορώντας το τζαμί ότι πλαστογράφησε την υπογραφή του σε βασικά νομικά έγγραφα.

Ο Λίβινγκστον έχει κατηγορηθεί για δεσμούς με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Το 2010, στην περιφέρεια του Λονδίνου Tower Hamlets, είχε εκστρατεύσει εναντίον του υποψηφίου του δικού του κόμματος για να υποστηρίξει έναν αμφιλεγόμενο ανεξάρτητο πολιτικό, τον Lutfur Rahman, (στην φωτογραφία δεξιά) που είχε διαγραφεί από τους Εργατικούς λόγω των σχέσεών του με μια μουσουλμανική εξτρεμιστική οργάνωση, το Ισλαμικό Φόρουμ της Ευρώπης (IFE).
Κατά τη διάρκεια που ο Λίβινγκστον ήταν δήμαρχος Λονδίνου, ο Οργανισμός για την Ανάπτυξη διοχέτευσε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες στο τζαμί του Ανατολικού Λονδίνου στο Tower Hamlets, που ελέγχεται από το IFE, έστω και αν ανώτερα στελέχη του Οργανισμού ήταν σαφώς αντίθετα με την επιχορήγηση. Σε αντάλλαγμα, της «προσφοράς», οι ακτιβιστές του IFE αγωνίστηκαν έντονα για τη νίκη του Λίβινγκστον στις δημοτικές εκλογές του 2008.
Ο Λίβινγκστον έδωσε επίσης χιλιάδες λίρες από το δημόσιο χρήμα για τον Μουσουλμανικό Οίκο Ευημερίας, μια φιλανθρωπική οργάνωση που συνδέεται στενά με το Τζαμί του Finsbury Park, το οποίο υπέγραψε ανοικτή επιστολή υποστηρίζοντας προεκλογική του εκστρατεία το 2008 ...

Ποιος είναι ο «κόκκινος Κεν»
(στην φωτογραφία στο ‘Gay Parade’ του Λονδίνου το 2007)
Αν και μεγάλωσε σε χριστιανική οικογένεια, ο 66χρονος σήμερα Λίβινγκστον, από μικρή ηλικία δήλωσε άθεος. Σε συνέντευξή του το 2005 αποκάλεσε ειρωνικά την θρησκεία ως "mumbo-jumbo". Η (αθεϊστική) Βρετανική Ανθρωπιστική Ένωση τον προσδιορίζει ως έναν από διακεκριμένους υποστηρικτές του.

Το 2001 Λίβινγκστον αναβίωσε το λεγόμενο «ελεύθερο αντιρατσιστικό φεστιβάλ μουσικής» που σήμερα ονομάζεται ‘Rise: London United’. Πιστεύει ότι η αντι-ρατσιστική του πολιτική, έφερε στο Λονδίνο μείωση κατά 35% των ρατσιστικών επιθέσεων.
Τον Σεπτέμβριο του 2005 ο Λίβινγκστον ζήτησε να κτιστεί ένα άγαλμα του Νέλσον Μαντέλα, στο βόρειο μέρος της πλατείας Τραφάλγκαρ. Ο Λίβινγκστον είπε: «Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερο μέρος από την μεγαλύτερη πλατεία μας για να τοποθετηθεί ένα άγαλμα του Νέλσον Μαντέλα, έτσι ώστε κάθε γενιά να θυμάται τον αγώνα κατά του ρατσισμού».
Στις 23 Αυγούστου 2007, ως δήμαρχος ο Λίβινγκστον ζήτησε επίσημα «συγγνώμη» για το ρόλο του Λονδίνου στο διατλαντικό δουλεμπόριο. Στην δακρύβρεχτη ομιλία του όρισε την 23η Αυγούστου ως εθνική ημέρα μνήμης για το "αποτρόπαιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας του διατλαντικού δουλεμπορίου."

Ο Λίβινγκστον εόρτασε επίσημα την εβραϊκή γιορτή Χανουκά στο Δημαρχείο, τον Δεκέμβριο του 2005. Είπε ότι αυτό προορίζεται να είναι ένα ετήσιο γεγονός.
Στις 28 Οκτωβρίου του 2006 βοήθησε τη διοργάνωση της μουσουλμανικού φεστιβάλ "Eid in the Square" στην πλατεία Τραφάλγκαρ, σε ανάμνηση της γιορτής Eid ul-Fitr που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου