Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΑΓΑΠΗΤΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ

Το email που «αναψε φωτιές» στην εξεταστική...

Ένα έγγραφο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και από το οποίο προκύπτουν απευθείας επαφές του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου με τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, σχετικές με τα προβλήματα της λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τη διαμόρφωση του ελλείμματος του 2009.

Αναλυτικά, ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την διάρκεια της εξέτασης του κ. Γεωργίου από την Επιτροπή παρουσίασε ένα email με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2010. Το email φαίνεται να έχει σταλεί από τον προσωπικό λογαριασμό του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και να καταλήγει στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Τόμσεν, ενώ ο τρόπος που είναι γραμμένο αποδεικνύει οικειότητα (Dear Poul… best regards, Andreas).

Στην ουσία ο πρόεδρος της στατιστικής Αρχής όπως θα διαπιστώσετε, ζητούσε με έμμεσο τρόπο την παρέμβαση του κ. Τόμσεν ώστε να γίνει αποδεκτή χωρίς καμία αλλαγή η προτεινόμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία ορισμένων μελών της ΕΛΣΤΑΤ όπως αυτές της κυρίας Ζωής Γεωργαντά και του κ. Νίκου Λογοθέτη. Δηλαδή ζητούσε από τον ξένο να αλλάξει ένας ελληνικός νόμος...

Στο κείμενο ο κ. Γεωργίου αναφέρεται στα προβλήματα που υπάρχουν στον τρόπο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ και ενημερώνει το στέλεχος του ΔΝΤ για την ανάγκη τροποποιήσεων στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Μάλιστα, οι προτεινόμενες αλλαγές, για τις οποίες φαίνεται να έχει ενημερωθεί και ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισυνάπτονται στο email.

“Η προτεινόμενη τροποποίηση πρέπει να ψηφιστεί όπως είναι το συντομότερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Υπάρχει κίνδυνος η προτεινόμενη τροποποίηση (εφόσον η κυβέρνηση την προωθήσει) να αλλάξει, για λόγους συμβιβασμού, και σε αυτή την περίπτωση η κατάσταση θα παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε το περιθώριο”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο email o κ. Γεωργίου.

ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΕΣΟΥΝ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου