Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ ΠΛΟΥΣΙΟ???

ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ  ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΥ 

ΤΑ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ" ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΤΥΠΙΚΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.

Κι αφού μας πήραν ότι είχαν να μας πάρουν (εάν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη θα το διαπιστώσετε τους επόμενους μήνες) δεν θέλουν να μας δώσουν ούτε αυτά που μας χρωστάνε. Ο λόγος για τους μικρο-ομολογιούχους του ελληνικού Δημοσίου, που όπως γράφει το «Π» εδώ και δύο εβδομάδες, πάνε «γραμμή» για κούρεμα. 

Αν έχετε προσέξει, ο Βενιζέλος χαρακτήρισε εξ αρχής τους περισσότερους από τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες τους στο ελληνικό δημόσιο, κάτι σαν τζογαδόρους των αγορών. Και βέβαια όλες οι μετέπειτα χλιαρές διαψεύσεις, και οι …στο περίπου υποσχέσεις ότι… κάποιος τρόπος θα βρεθεί να πάρετε κάτι, βρε παιδιά, δείχνουν ένα και μόνο ένα πράγμα: Οι ομολογιούχοι θα κουρευτούν, κανονικότατα, εκτός κι αν η συμμετοχή είναι τόσο μεγάλη, που τελικά τη γλυτώσουν. Και πάλι βέβαια θα διαμαρτυρηθούν πολλοί άλλοι που έχουν πάρει ελληνικά ομόλογα, και δεν θέλουν να πιαστούν κορόιδα...


Βέβαια όπως γνωρίζετε, εδώ και αρκετές ώρες υπάρχουν και οι μεγάλοι πελάτες του ελληνικού δημοσίου, που ούτε να διαμαρτυρηθούν χρειάζεται, ούτε και θα κουρευτούν. Πως; Πολύ απλά, τα ομόλογά τους θεωρούνται «ειδική περίπτωση», και δεν κουρεύονται. Έστω κι αν αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ευρώ ιστορίας της Ελλάδας. Βλέπετε η Goldman ΄’εχει πολύ σκληρό πετσί για να την κουρέψεις… Το παιχνιδάκι αυτό, λοιπόν, κουρεύονται - δεν κουρεύονται οι μικροί θα παίζεται όλη την προσεχή εβδομάδα στις οθόνες μας, παράλληλα με τα ποσοστά της τελικής ευθείας του PSI και τα ανάλογα σκαμπανεβάσματα στο χρηματιστήριο και τις αγορές. Βέβαια επειδή πολλοί καταλαβαίνουν πλέον την κοροϊδία με το θρίλερ της εβδομάδας, αποφασίστηκε να σερβιριστεί άλλο πιάτο στην ελληνική ταβέρνα. Ένα πιάτο που τρώνε πάντα οι Έλληνες. Και δεν είναι άλλο από τα πετρέλαια.

 Ξαφνικά λοιπόν (και αφού το έκρυβαν επιμελώς τρία χρόνια) αποφάσισαν να μας.. αποκαλύψουν ότι έχουμε πετρέλαια. Και ότι θα μείνουμε στο ευρώ, επειδή τα έχουμε. Πολύ ωραίο το τυράκι. Αυτό που δεν είπαν βέβαια, είναι ότι με την υπαγωγή των ομολόγων του νέου δανείου στο αγγλικό δίκαιο και τη δημιουργία του Ειδικού Ταμείου για την εξυπηρέτησή του, ότι βγάζουμε ως χώρα θα πηγαίνει απ’ ευθείας εκεί. Μήπως λοιπόν γι αυτό άργησαν να μας πουν ότι είμαστε πλούσιοι (σε υδρογονάνθρακες); 

Μη σκάτε πάντως, και να μην πήγαιναν στο ταμείο τα λεφτά από τα πετρέλαια, κανένας λαός δεν πλούτισε από τα πετρέλαια που έβγαλε η χώρα του. Αλήθεια, έχετε δει κανέναν Νιγηριανό ή Βενεζουελάνο πλούσιο; Τίγκα στο πετρέλαιο είναι οι χώρες τους, αλλά αυτοί… μαύροι εργάτες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου