Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Τρυφερές στιγμές της μαμάς Αγγέλως με το σπλάχνο της το Μανωλάκη

Επιτέλους συναντήθηκαν… Και όπως ήταν αναμενόμενο δήλωσαν και οι δυο «ανοικτοί» στην ιδέα μιας αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών προκειμένου να μεταρρυθμιστεί κατά κύριο λόγο η λειτουργία της ευρωζώνης…


Η μαμά Αγγέλω δεν αποκλείει αυτή την αλλαγή διότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι «να έχει νόημα η πραγματοποίησή της». Γι αυτό και επιμένει στην ανάγκη να αποσαφηνιστεί το «τι είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε».

Ποιοι θέλουμε;;; 
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο σκέφτονται να αναθέσουν στον μαιτρ των δημοψηφισμάτων – στο μικρό Αλέξη – να καταγράψει με απόλυτη πιστότητα τη γνώμη των Ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Ο Μικρός Μανώλης από την άλλη, αποδεικνύοντας το πόσο large τύπος είναι, και προκειμένου να μην κατηγορηθεί ως μαμάκιας που...
έσπευσε να πάρει εντολές από τη μαμά Αγγέλω, έσπευσε να δηλώσει πως «δεν υπάρχουν ταμπού» σε αυτές τις αλλαγές.

Κι επειδή όλο το ζουμί κρύβεται στη ρήση της γριάς κότας, καλό είναι να θυμόμαστε την τελική δήλωση της μαμάς Αγγέλως πριν το πέρας της συνάντησης. Είπε λοιπόν η Μανδάμ: «Η Γερμανία θα τα πάει καλά μακροπρόθεσμα μόνο αν η Ευρώπη τα πάει καλά, και η Ευρώπη θα τα πάει καλά μόνο αν υπάρχει μια ισχυρή Γαλλία».

Τι θέλει λοιπόν η μαμά Αγγέλω μετά το καζίκι του BREXIT την απειλή της αποσύνθεσης να πλανάται πάνω από το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα;;;

Θέλει μια Ευρώπη που να τα πηγαίνει καλά. Δηλαδή μια Ευρώπη που δε θα κλυδωνίζεται από την ιδέα της αποσύνθεσής της που καθημερινά όλο και πιο καθαρά εδραιώνεται στις συνειδήσεις των λαών της.

Επομένως η πρώτη «μεταρρύθμιση» θα είναι ένα ηχηρό αντίο στη Συνθήκη της Λισσαβόνας και ιδιαίτερα στις προβλέψεις του άρθρου 50 περί αποχώρησης κράτους – μέλους.

Τι άλλο θέλει η μαμά Αγγέλω;;;
Θέλει μια Γερμανία που θα πηγαίνει καλά μέσα σε αυτή τη Ευρώπη. Μια Γερμανία δηλαδή με την ασυδοσία της… με τα πλεονασματάκια της… με το αδιασάλευτο δικαίωμά της να επιβάλει νόρμες, πολιτικές και αντιλήψεις στους υπόλοιπους λαούς.

Με δυο λόγια μια Γερμανία που η «καλή της πορεία» θα βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το «δικαίωμά» της να ασκεί κατοχική επικυριαρχία σε βάρος όλων.

Και τι εργαλείο χρειάζεται η μαμά Αγγέλω, προκειμένου να ευοδωθεί αυτό το φιλόδοξο σχέδιο του οποίου την πικρή γεύση η Ελλάδα ήδη απολαμβάνει χάρη στην παρουσία ελληνόφωνων γιουσουφακίων που νέμονται την πολιτική εξουσία;;;

Αυτό που χρειάζεται είναι μια καλή ομάδα waffen, και την ιδέα να επενδύσει στο πολιτικό σπλάχνο της το Μανωλάκη για να φυλακίσει τη Γαλλική κοινωνία σ αυτή τη λογική, δε της φαίνεται καθόλου κακή ιδέα.

Άλλωστε οι εκλογές μόλις εγιναν… Χρήσιμος γεωπολιτικός χρόνος υπάρχει μπόλικος για να σκαρωθούν σε συγκεκριμενο σχέδιο όλοι αυτοί οι συλλογισμοί… Και το σπλάχνο αποδεικνύεται ιδιαιτέρως πρόθυμο να επιτελέσει το δικό του βρώμικο ρόλο ως waffen.

Το βρώμικο σκηνικό οσονούπω αρχίζει να ξετυλίγεται…

1 σχόλιο:

  1. Τα "Waffen" καμια φορά μετατρέπονται σε "Boomerang Waffen"
    εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή