Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Σκόπια: 3.000 Αλβανοί αστυνομικοί θα φρουρούν τον Ζόραν Ζάεφ και τους Αλβανούς πολιτικούς

Οι Αλβανοί βουλευτές Αρτάν Γκρούμπι και Μουχάμεντ Ζεκίρι χθες στην εκπομπή “Klik Plus” της τηλεόρασης «TV21»,  τόνισαν ότι στη βία που ξέσπασε στο Κοινοβούλιο στις 27 Απριλίου υπήρχαν δύο αστυνομικές ομάδες, μία του υπουργού Νουχίου και μία του Μίτκο Τσάφκοφ. Η τελευταία δεν έπραξε το καθήκον της...


Τώρα, μετά την ανακήρυξη του Ταλάτ Τζαφέρι ως προέδρου του Κοινοβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών Αγκίμ Νουχίου έδωσε εντολές για...
την εφαρμογή αυστηρών μέτρων ασφαλείας για τον Ταλάτ Τζαφέρι.

Οι εντολές αναφέρονται σε αυστηρή φύλαξη της οικίας του Τζαφέρι και σε κάθε κίνησή του στο πλαίσιο των νέων καθηκόντων του.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο κανείς μπορεί να εμπιστεύεται την αστυνομία» πρόσθεσε οΓκρούμπι και συνέχισε:

«Στην αστυνομία (των Σκοπίων) υπάρχουν 3.000 Αλβανοί. Αυτοί θα φρουρούν όχι μόνο τον Ταλάτ Τζαφέρι,  αλλά τον Αρτάν και τον Μουχαμέντ, φυσικά και τον Ζάεφ, Όλιβερ, Τοντόροφ και Ντιμόφσκι. Οι εγγυητές της σταθερότητας της χώρας δεν μπορεί πλέον να είναι η κομματική αστυνομία», δήλωσε ο Αρτάν Γκρούμπι, μέλος του DUI.

Ακόμη, ο Γκρούμπι και ο Ζεκίρι είπαν ότι εκλογή του Τζαφέρι έγινε με νόμιμο τρόπο, γιατί σύμφωνα με αυτούς εκλέχθηκε από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ψήφισαν υπέρ του 61 βουλευτές, παρά τις αντιρρήσεις του VMRO-DPMNE που λέει ότι εκλογή του είναι άκυρη.

«Η εκλογή του έγινε αποδεκτή από τις ΗΠΑ, τις Βρυξέλλες, το ΝΑΤΟ και πολλές άλλες χώρες, ο Ταλάτ Τζαφέρι είναι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου και δεν μπορεί να αλλάξει αυτό μέχρι το σχηματισμό της νέας πλειοψηφία», είπε ο Μουχάμεντ Ζεκίρι βουλευτής του SDSM.

Ο Ζεκίρι αναφέρθηκε στα γεγονότα της 27ης Απριλίου στο Κοινοβούλιο και τόνισε ότι όλα ήταν οργανωμένα και προγραμματισμένα. Οι δράστες, όπως είπε, κρατούσαν ασύρματα τηλέφωνα που τους έδιναν εντολές από έξω.
(shqiperiaime.al)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου