Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Μπά τι λέτε;;; Συρρικνωθήκαμε;;; Δε σωθήκαμε δηλαδή;;; Α στα διάλα πχια...

«Μόλις πριν από λίγες μέρες η Ελλάδα πέτυχε συμφωνία με τους δανειστές για το νέο πακέτο στήριξης. Τώρα ανακοινώνεται ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε τα τελευταία δύο τρίμηνα» αναφέρει το περιοδικό Spiegel στην online έκδοσή του...

Spiegel: Η οικονομία της Ελλάδας ολισθαίνει στην ύφεση

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, σε άρθρο υπό τον τίτλο «Η οικονομία της Ελλάδας ολισθαίνει στην ύφεση», το Spiegel χαρακτηρίζει αυτή την εξέλιξη «πισωγύρισμα για την ελληνική κυβέρνηση».
Για το ίδιο θέμα η ελβετική εφημερίδα Handelszeitung δημοσιεύει άρθρο με...
τίτλο: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει από την κρίση». Η εν λόγω εφημερίδα συνδέει τα νέα στοιχεία με ένα αισιόδοξο σενάριο, αυτό της διαφαινόμενης ανάπτυξης της οικονομίας το επικείμενο καλοκαίρι, λόγω της έναρξης της τουριστικής σεζόν. «Η Ελλάδα ελπίζει τώρα σε μια δυνατή τουριστική σεζόν. Ειδικοί εκτιμούν ότι η οικονομία θα επιστρέψει κατά το τρέχον εαρινό τρίμηνο σε τροχιά ανάπτυξης. Πολλοί τουρίστες αποφεύγουν τους μέχρι πρότινος δημοφιλείς προορισμούς, όπως ήταν η Τουρκία και η Αίγυπτος, φοβούμενοι επιθέσεις και την πολιτικά αβέβαιη κατάσταση, γεγονός από το οποίο επωφελείται η Ελλάδα». 

Η δυσάρεστη έκπληξη που περιμένει πολλούς τουρίστες στην Ελλάδα τις ερχόμενες μέρες λόγω των απεργιών σχολιάζεται από την εφημερίδα Neue Ruhr Zeitung ως εξής: «Όποιος κάνει διακοπές στο Αιγαίο ταξιδεύει με τα πλοία από νησί σε νησί. Η απεργία των εργαζομένων στα πλοία μπορεί τώρα να ακυρώσει τα σχέδια πολλών για διακοπές. (…) Νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο, ουσιαστικά αποκόπτονται για 48 ώρες από τον έξω κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου