Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η ύπουλη ατζέντα που κρύβεται πίσω από το ασφαλιστικό και ισοπεδώνει τη χώρα

Τα πρώτα μηνύματα από το νέο γύρο της διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα, επιβεβαιώνουν ότι το εύρος της επίθεσης που εξαπολύεται σε βάρος των εργαζομένων, της χώρας και του λαού ξεπερνάει κατά πολύ την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση... 

Αποτέλεσμα εικόνας για καταστροφη της ελλαδασ


Οπως επαλήθευσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), στο τραπέζι των συνεννοήσεων κυβέρνησης - θεσμών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τρέχουσα «αξιολόγηση», βρίσκονται...
«η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και ο περιορισμός των ρυθμίσεων σε ορισμένους τομείς, όπως η ενεργειακή αγορά». Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της συζητάνε το Ασφαλιστικό, στη βάση του σχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση, τις νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στις ομαδικές απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο, όπως προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο, τις ιδιωτικοποιήσεις και την παραπέρα απελευθέρωση τομέων της οικονομίας, όπως η Ενέργεια.


Το γεγονός εξάλλου ότι ο εκπρόσωπος ενός ευρωπαϊκού θεσμού, όπως είναι ο ESM, ανακοινώνει τη διευρυμένη ατζέντα της διαπραγμάτευσης και επιβεβαιώνει ότι τίποτα δε μένει έξω από τη σαρωτική επίθεση, δείχνει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με δόλο απέναντι στο λαό όταν αποδίδει στο ΔΝΤ το ρόλο του «κακού» στη διαπραγμάτευση, που ζητάει τα πάντα τώρα, σε αντιπαράθεση με την πιο «διαλλακτική» τάχα ΕΕ. 

Στην πραγματικότητα, όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης αποτελούν στρατηγικής σημασίας αναδιαρθρώσεις για το κεφάλαιο και από αυτή την άποψη προκύπτουν αντικειμενικά, ανεξάρτητα από τους ελιγμούς που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση για να τα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου