Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

34 τρομοκρατικές ομάδες ορκίσθηκαν πίστη στο "Ισλαμικό κράτος"

Έκθεση που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η οποία συντάχθηκε από τον ΟΗΕ,  αναφέρει ότι  οι χώρες πρέπει  να προετοιμασθούν σε αύξηση του αριθμού των επιθέσεων που διαπράττονται από ομάδες που σχετίζονται με, ή είναι παρόμοιες, με το Ντάες...
 

Ως υψηλού κινδύνου αναφέρονται οι χώρες Φιλιππίνες, Ουζμπεκιστάν, Πακιστάν, Λιβύη και Νιγηρία.

Σύμφωνα με την έκθεση, 34 τρομοκρατικές ομάδες ανά τον κόσμο... ορκίσθηκαν πίστη στο ‘ισλαμικό κράτος’ που το θεωρούν ως επικεφαλής των τρομοκρατικών τους ενεργειών.

«Η διεύρυνση της επιρροής του ισλαμικού κράτους στη Δυτική και Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια και Νοτιοανατολική Αφρική, καταδεικνύει πόσο γρήγορα εξαπλώνεται η τρομοκρατική απειλή», αναφέρει το news.bg επικαλούμενο το Itar Tass.

Ο Μπαν Κι-μουν δήλωσε ότι το «ισλαμικό κράτος» είναι η πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο. Σύμφωνα με διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών το 2015 από την πώληση του παράνομου πετρελαίου έχει κερδίσει από 400 έως 500 εκατομμύρια δολάρια, παρά τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών .

Το εμπόριο πετρελαίου δεν είναι η μοναδική πηγή εσόδων για την τρομοκρατική οργάνωση, αφού μετά τις καταστροφές από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, το ‘ισλαμικό κράτος’ έχει επιβάλλει σημαντικά ποσοστά φόρου σε επιχειρηματίες και αγρότες σε περιοχές τις οποίες ελέγχει και στα μέτρα αυτά έχουν ενταχθεί και δημεύσεις και πωλήσεις ακίνητης περιουσίας των κατοίκων.

Η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι το ‘ισλαμικό κράτος’ είναι «μία άνευ προηγουμένου απειλή», επειδή είναι ικανό να προσαρμόζεται γρήγορα με τα νέα δεδομένα.

Η τρομοκρατική οργάνωση του ‘ισλαμικού κράτους’ έκανε την παρουσία της τον Οκτώβριο του 2006 από τη συγχώνευση 11 ριζοσπαστικών σουνιτικών σχηματισμών που δραστηριοποιούνται στο Ιράκ και τη Συρία.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αξιολογούν ότι  οι μαχητές του Ντάες (Daesh) είναι περί τις 25 χιλιάδες άτομα, ένα μέρος των οποίων είναι φανατικοί ισλαμιστές από ευρωπαϊκές, αφρικανικές και ασιατικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου