Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Στη φυλακή της τραπεζικής δικτατορίας

Με γενικολογίες και ευχολόγια για την πολυσυζητημένη "ανάπτυξη" που δεν έρχεται από πουθενά, αλλά με απροκάλυπτες ομολογίες για το μέλλον της Ευρώπης που θέλουν, παρεμβαίνουν οι κεντρικοί τραπεζίτες της Γερμανίας και της Γαλλίας...

Αποτέλεσμα εικόνας για τραπεζικη δικτατορια
Επιβεβαιώνοντας λοιπόν ότι η τραπεζική δικτατορία, αναλαμβάνει με το "έτσι θέλω" αρμοδιότητες να υπαγορεύει πολιτικές, και να παρεμβαίνει απροκάλυπτα στις γεωπολιτικές εξελίξεις, οι δύο κεντρικοί τραπεζίτες ζητούν...

Πρώτον: Περισσότερη Ευρωπαϊκή ενοποίηση με τη θεσμοθέτηση Υπουργού οικονομικών για ολόκληρη την Ευρώπη...

Δεύτερον: Περεταίρω εκχώρηση έως και πλήρη κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας των χωρών μελών, και...

Τρίτον: Ένα πρωτοφανώς τραπεζοκεντρικό πολιτικό σύστημα που να θεσμοθετεί, να νομιμοποιεί και να κατωχυρώνει μια ασύδοτη τραπεζική δικτατορία - νεοταξίτικη φυλακή των εθνών, των πολιτικών αξιών, και των δουλοπρεπών κυβερνήσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με...

δημοσίευμα του "ΒΗΜΑΤΟΣ", τη σύσταση ενός ενιαίου υπουργείου Οικονομικών για την Ευρωζώνη και τη δημιουργία ισχυρότερου πολιτικού οργάνου για την οικονομική πολιτική που θα είχε αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων και θα υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο προτείνουν οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών της Γερμανίας και της Γαλλίας, με στόχο την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη.


Σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, οι Γενς Βάιντμαν της Bundesbank και Φρανσουά Βιλρουά ντε Γκαλό της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας αναφέρουν πως η ευρωζώνη πρέπει να προωθήσει θεσμικές μεταρρυθμίσεις και στενότερη ενσωμάτωση, λέγοντας πως οι χώρες του ευρώ πρέπει «να εκχωρήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο κυριαρχία και αρμοδιότητες σε μεγάλο βαθμό».



Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη για την ευρωζώνη. Η ΕΚΤ απέτυχε επί τρία συναπτά χρόνια στον στόχο του πληθωρισμού στο 2% και δεν είναι πιθανόν να επιστρέψει για χρόνια σε αυτόν, με δεδομένες τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, την υποτονική οικονομική ανάπτυξη, τον χαμηλό δανεισμό και τις χαμηλές αυξήσεις των μισθών στην ευρωζώνη, υποστηρίζουν.



«Αν και η νομισματική πολιτική έχει προσφέρει πολλά στην οικονομία της ευρωζώνης, δεν μπορεί να δημιουργήσει βιώσιμη ανάπτυξη» αναφέρουν.



Αντ΄αυτής, η ευρωζώνη έχει ανάγκη από ένα αποφασιστικό πρόγραμμα θεσμικών μεταρρυθμίσεων, μία φιλόδοξη χρηματοοικονομική και επενδυτική ένωση, καθώς και ένα καλύτερο πλαίσιο οικονομικής πολιτικής, γράφουν οι Βάιντμαν και Βιλρουά ντε Γκαλό.



«Η σημερινή ασυμμετρία ανάμεσα στην εθνική κυριαρχία και την κοινοτική αλληλεγγύη αποτελεί κίνδυνο για την σταθερότητα της νομισματικής μας ένωσης...Η στενότερη ενσωμάτωση μοιάζει να είναι ο προφανής τρόπος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, διότι αυτό θα ευνοήσει την ανάπτυξη κοινών στρατηγικών για τις οικονομικές πολιτικές των κρατών και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για την προώθηση της ανάπτυξης» γράφουν οι δύο κεντρικοί τραπεζίτες. 



Υποστηρίζουν πως σε αυτό θα βοηθούσε ενιαίο υπουργείου Οικονομικών, σε συνδυασμό με ένα ανεξάρτητο δημοσιονομικό συμβούλιο και το σχηματισμό ενός ισχυρότερου πολιτικού σώματος που θα έχει ικανότητα λήψης αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου