Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μαθήματα ηγετικής διαπραγμάτευσης παρέδωσε ο Ερντογάν εκεί που τα ελληνόφωνα βαποράκια εισέπρατταν σφαλιάρες

Μετά από αυτές τις εικόνες, και προφανέστατα μετά από αυτούς τους διαλόγους, θα έπρεπε να είχε ανοίξει η Γη και να τους είχε καταπιεί...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΟΎΝΚΕΡ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Μιλάμε για τους "σωτήρες" του έθνους, που αντί να κρατήσουν ψηλά την αξιοπρέπεια της χώρας, εισέπρατταν σφαλιάρες από τους αχυράνθρωπους της Ευρώπης, αυτοδιασυρόμενοι και παρασέρνοντας στον προσωπικό τους κατήφορο την ίδια τη χώρα.

Εκεί  που ο μέγας "διαπραγματευτής" Βενιζέλος γινόταν δεκτός με φάπες, εκεί που ο καραγκιοζάκος του success γινόταν περίγελος ακόμη και των θυρωρών, εκεί που ο "αριστερός" επαναστάτης του κώλου σερνόταν σαν ζαλισμένη γαλοπούλα από τον Γιούνγκερ, εκεί που ανεβοκατέβαζαν ως "μαλάκα" τον αρχιξεφτίλα ΓΑΠ...

Εκεί ακριβώς ο Τούρκος πρόεδρος απέδειξε με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο τι σημαίνει να απαιτείς και να επιβάλεις να σε αντιμετωπίζουν ως περήφανο ηγέτη της χώρας σου, που όχι μόνο δε γίνεσαι βαποράκι εντολών, αλλά επιβάλεις και τους δικούς σου πολιτικούς όρους.

Ο Ερντογάν λοιπόν ζήτησε...

περισσότερα χρήματα από τα προσφερόμενα τρία δισ. για δύο χρόνια, επικαλούμενος τα προγράμματα στήριξης προς την Ελλάδα, για να λάβει από τον κ. Τουσκ την απάντηση ότι επρόκειτο για δάνεια, με σκοπό τη διάσωση όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωζώνης.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΟΎΝΚΕΡ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Εν συνεχεία, ο κ. Ερντογάν τον διέκοψε λέγοντας ότι η χώρα του ήδη δαπάνησε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για στρατόπεδα προσφύγων. «Λοιπόν, τι θα κάνετε με τους πρόσφυγες εάν δεν πετύχετε συμφωνία; Θα σκοτώσετε τους πρόσφυγες;», φέρεται να ρώτησε τους συνομιλητές του ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «οι επιθέσεις στο Παρίσι αφορούν τη φτώχεια και τον αποκλεισμό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αμόρφωτοι αλλά θα συνεχίσουν να είναι τρομοκράτες για την Ευρώπη».

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΟΎΝΚΕΡ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Σε άλλο σημείο των συνομιλιών, ο κ. Ερντογάν σημείωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η Ευρώπη κοροϊδεύει την Άγκυρα για 53 χρόνια, σε ό,τι αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, με τον κ. Γιούνκερ να απαντά ότι «η Άγκυρα δεν ήταν πάντα δημοκρατία τα τελευταία 53 χρόνια» και τον κ. Ερντογάν να τονίζει πως «ούτε η Γερμανία, ούτε και η Βρετανία ήταν, γι’ αυτό και ξεκίνησε ένας μεγάλος πόλεμος», ενώ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΟΎΝΚΕΡ ΣΑΜΑΡΑΣ

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, ζήτησε από τον κ. Γιουνκέρ να μην συγκρίνει το Λουξεμβούργο με την Τουρκία, καθώς όπως είπε, ισοδυναμεί «απλά με μία τουρκική πόλη».
Ο κ. Γιούνκερ ανταπάντησε ότι οι Βρυξέλλες υποδέχθηκαν τον Τούρκο πρόεδρο «σαν πρίγκιπα», για να εισπράξει το σχόλιο «σαν πρίγκιπα; Βεβαίως! Δεν εκπροσωπώ κάποια τριτοκοσμική χώρα».  


Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΟΎΝΚΕΡ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου