Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΝΑΤΟ: Η Μόσχα ξαναβάζει τα ρολόγια στην ώρα τους όσον αφορά τη κρίση στη Συρία

Για να μπορέσουν να εφαρμόσουν τη μέθοδο της αντιστροφής, τα μέλη του ΝΑΤΟ χρειάζονται να έχουν μια μνήμη σαν κόσκινο, ή, καλύτερα, επιλεκτική, αναγκάζοντας τους Ρώσους να τους υπενθυμίσουν συνεχώς ορισμένες ουσιώδεις αλήθειες που επιδιώκουν να εξαφανίσουν...
 
Otan: Moscou remet les pendules à l’heure concernant la crise en Syrie

Η πραγματικότητα δεν τους ενδιαφέρει· το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι δηλώσεις τους που μεταδίδονται από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους και στις οποίες...
στηρίζονται όλες οι αναλύσεις των εμπειρογνωμόνων τους. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχολιάσε την πρόσφατη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, σύμφωνα με την οποία «η επιχείρηση των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στη Συρία εμπόδισε την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης και οδήγησε σε αύξηση της έντασης στην περιοχή».

Αναπαράγουμε παρακάτω την απάντηση του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Konachenkov.

«Θέλω να υπενθυμίσω στον κ. Stoltenberg ότι η προέλευση της κρίσης στη Συρία δεν είναι η επιχείρηση των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, αλλά η παράλογη δράση των χωρών του ΝΑΤΟ που έχουν βυθίσει στο χάος τη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Περισσότερο ακόμη, πριν από την άφιξη στη Συρία της ρωσικής αεροπορίας, οι χώρες του ΝΑΤΟ, για σχεδόν τρία χρόνια, προσποιήθηκαν ότι καταπολεμούσαν τη διεθνή τρομοκρατία.
«Κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών, κανείς στη Δύση, και ακόμη λιγότερο στις Βρυξέλλες, δεν αναφέρθηκε ποτέ σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις σχετικά με τη Συρία. Η μόνη φροντίδα ήταν να ανακοινωθεί η ημερωμηνία της τελικής καταστροφής της χώρας όπως έγινε στη Λιβύη, όπου οι χώρες του ΝΑΤΟ επέβαλαν το δυτικό μοντέλο της «Δημοκρατίας», χωρίς να συναντήσουν κανένα εμπόδιο.

«Χάρη στη ρωσική αεροπορία, οι Σύροι ξαναβρήκαν σε λίγους μόνο μήνες, την εμπιστοσύνη τους για τη δυνατότητα να καταπολεμήσουν και να εξαλείψουν τη διεθνή τρομοκρατία από τη χώρα τους και, ως εκ τούτου, άρχισαν και πάλι να σκέφτονται για το μέλλον της Συρίας.
«Όσον αφορά τα κατακλείδα του κ. Stoltenberg για νέα ένταση στην περιοχή, λόγω της ρωσικής παρουσίας στη Συρία, πρόκειται για καθαρή ανοησία.
«Οι επιχειρήσεις των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων στη Συρία θέτουν υπό πίεση τους τρομοκράτες. Εμείς μιλάμε για αυτά με όλο τον κόσμο, με υποστηρικτικά βίντεο και με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια από την αρχή της επιχείρησης μας. 

«Όσο για το ερώτημα του γιατί, εκτός από τους τρομοκράτες, η επιχείρηση μας βάζει υπό πίεση ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να τεθεί στον ίδιο τον JensStoltenberg

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 10.2.2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου