Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ Στόχος η διαφύλαξη και των «αναπτυξιακών συμφερόντων» της χώρας

Οτι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας πρέπει να είναι πάντα έτοιμες για τη διαφύλαξη «της εθνικής κυριαρχίας, της ασφάλειας αλλά και των αναπτυξιακών συμφερόντων» της χώρας, τόνισε ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, μιλώντας προχτές σε ειδική τελετή παρουσίασης της νέας δομής του στρατού, που πλέον θα διαιρείται σε πέντε τομείς... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η νέα δομή θα ενισχύσει αφενός την αυτονομία του κάθε τομέα, αφετέρου τη δυνατότητα συντονισμού τους όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, με βασική προτεραιότητα την ενίσχυση του «αξιόμαχου» και της «μάχιμης ετοιμότητας» όλων των σωμάτων του στρατού. Η αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά μια «στρατηγική απόφαση που πήρε η...

ΚΕ του ΚΚ Κίνας και η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή (της χώρας), με το βλέμμα στραμμένο στην πραγμάτωση του κινεζικού ονείρου και του ονείρου για έναν ισχυρό στρατό» τόνισε ο Σι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου «Σινχουά». 


Οι νέοι τομείς θα είναι πλέον έτοιμοι και υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων που θα αφορούν την «αντιμετώπιση απειλών ασφαλείας», τη «διατήρηση της ειρήνης», την «αποτροπή πολέμων» και για «νικηφόρες μάχες». Οπως εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, Γιανγκ Γιουτζούν, η νέα «προσαρμογή (των Ενόπλων Δυνάμεων) είναι ευνοϊκή για τη βελτίωση των κοινών επιχειρησιακών κέντρων (του στρατού), τη διαμόρφωση συστήματος κοινών επιχειρήσεων», αλλά και την καλύτερη διαφύλαξη μεταξύ άλλων της «εθνικής κυριαρχίας», τη «διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και της παγκόσμιας ειρήνης». 

Απαντώντας σε ερώτημα για το αν αλλάζει ο αμυντικός χαρακτήρας της στρατηγικής της χώρας, ο Γιανγκ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «οι κινεζικές Ενοπλες Δυνάμεις θα προσαρμόζονται με τις κοινές, πλήρεις, συνεργατικές και βιώσιμες προοπτικές ασφαλείας, επεκτείνοντας ενεργά το πεδίο της στρατιωτικής συνεργασίας τους για την ασφάλεια και δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφαλείας ευνοϊκό για την ειρηνική ασφάλεια του έθνους, με μεγαλύτερη συνεισφορά στην παγκόσμια ειρήνη». Τα σχέδια ενίσχυσης της κινεζικής «συμβολής» στην περιφερειακή και παγκόσμια «ειρήνη» και «σταθερότητα» καταρτίζονται ενώ οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. 

Τελευταία έκφραση αυτής της όξυνσης είναι η εμφάνιση, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενός ακόμα αμερικανικού αντιτορπιλικού στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, στο πλαίσιο των περιπολιών που η Ουάσιγκτον ανοιχτά δηλώνει ότι θα ενισχύσει, δήθεν στο όνομα της «ελευθερίας της ναυσιπλοΐας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου