Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η παραδοσιακή Ελλάδα αντιστέκεται

Αντιστέκεται στη λαίλαπα των ευρωκανονισμών και των αμφιλεγόμενων κοινοτικών πρωτοκόλλων - Ελληνικό λάδι: Ο πολιορκητικός κριός της Ελλάδας. Το χρυσάφι της Ελληνικής γης που μπορεί να καταρρίπτει ανεμπόδιστα, τα σύνορα της παγκόσμιας οικονομίας...

"Μια μεγάλη Καλημέρα απο εμάς... Σήμερα έχουμε
την εμφάνιση της πρώτης σε σχήμα spira.
Για όσους ξέρουν λοιπόν πάμε πολύ καλά..."
Και όμως... Ο κύκλος της παραγωγής του - από το χωράφι μέχρι την τυποποίηση - βομβαρδίζεται καθημερινά με κοινοτικά πρωτόκολλα, που ορίζουν υποτίθεται ποιοτικές προδιαγραφές. Στην πραγματικότητα αυτό που επιχειρείται, είναι η ντε φάκτο επιβολή στάνταρντς που θα το υποβαθμίζουν σε "μηχανόλαδο", για να...
εξασφαλιστεί έτσι ο σταδιακός παραγκωνισμός του από τη διεθνή πρωτοκαθεδρία, προς όφελος των ανταγωνιστών.

Οι εταίροι πιέζουν, απαιτούν και επιβάλλουν... Οι ελληνόφωνοι γκαζοτενεκέδες υποκύπτουν, υιοθετούν και υλοποιούν χωρίς αντίσταση πρακτικές αφανισμού που πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα, και ποινικοποιούν την ποιότητα στο αποτέλεσμα.

Και ο μόνος που αντιστέκεται σ αυτή τη λαίλαπα της ψευδεπίγραφης αναβάθμισης, είναι η παραδοσιακή Ελλάδα. Οι "αμετανόητοι" της παραδοσιακής παραγωγής. Οι "ρομαντικά" πεισματικοί με την τεχνογνωσία που μας παρέδωσε η φύση.

Το παραδοσιακό λιοτρίβι "ΣΚΑΡΠΑΛΕΖΟΥ" στο Σταυροπήγιο Δυτικής Μάνης, είναι ένα αυθεντικό δείγμα, αυτών που ξέρουν να τιμούν και να σέβονται την παράδοση.

Οι λιγότερο τυχεροί ας απολαύσουμε το αποτέλεσμα ως εικόνα... Οι πραγματικά τυχεροί είναι αυτοί που θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν τη γεύση του.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

"Μια μεγάλη Καλημέρα απο εμάς... Σήμερα έχουμε την εμφάνιση της πρώτης σε σχήμα spira. Για όσους ξέρουν λοιπόν πάμε πολύ καλά..."
Χριστίνα Σκαρπαλέζου



 

 



1 σχόλιο:

  1. Δυστυχως δεν γινονται αυτες οι μεθοδευσεις μονο στα λιοτριβεια ,αλλα και στα τυροκομεια,και σε καθε παραδοσιακη μικρη επιχειρηση,ολα για τον ιδιο σκοπο!
    Τιποτα Ελληνικο,κανενα προιον ποιοτικο ελληνικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή