Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ο λαός με δημοψήφισμα απέρριψε το νόμο της κυβέρνησης για τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών

Οι Σλοβένοι ψηφοφόροι απέρριψαν με μεγάλη διαφορά ένα νόμο που θα έδινε στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το δικαίωμα να «παντρεύονται» και να υιοθετούν παιδιά...


Λίγο πάνω από το 63% των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα της Κυριακής απέρριψε το νομοσχέδιο του επαναπροσδιορισμού του γάμου ως...
ένωσης μεταξύ «δύο συναινούντων ενηλίκων», παρά ρητώς μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Υπήρχε σχετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής, με μόλις πάνω από το 36% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων να προσέρχονται στο δημοψήφισμα, αναφέρει το Κυβερνητικό Γραφείο Επικοινωνίας της Σλοβενίας.

Η ήττα του νομοσχεδίου θεωρήθηκε ως νίκη για τους συντηρητικούς, που υποστηρίχθηκαν από την Καθολική Εκκλησία, την κυρίαρχη θρησκευτική ομάδα στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία των περίπου 2 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το κοινοβούλιο της χώρας είχε περάσει ένα νόμο τον Μάρτιο που έδινε στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το δικαίωμα να «παντρεύονται» και να υιοθετούν.

Αλλά μια συντηρητική ομάδα πολιτών ξεκίνησε μια αναφορά ενάντια στο νόμο πριν κάποιο ζευγάρι του ιδίου φύλου «παντρευτεί» και προσέφυγε στα δικαστήρια για να τεθεί το θέμα σε δημόσια ψηφοφορία.

Σε δημοψήφισμα το 2012, ο σλοβενικός λαός απέρριψε επίσης την επέκταση περισσοτέρων δικαιωμάτων σε ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου