Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

100.000 φιλότουρκοι τζιχαντιστές έτοιμοι να επιτεθούν στη Δύση

Δεκαπέντε συνολικά τζιχαντιστικές ένοπλες οργανώσεις αναμένουν να πάρουν τη θέση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εάν ηττηθεί, όπως και να συνεχίσουν την «ιερή» αποστολή του να καταστραφεί η Δύση...
100.000 φιλότουρκοι τζιχαντιστές έτοιμοι να επιτεθούν στη Δύση
Αυτές οι τζιχαντιστικές οργανώσεις, που υποστηρίζονται από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, έχουν συνολική δύναμη 100.000 ανδρών στη Συρία και είναι έτοιμες να...
αναπληρώσουν το κενό από μια πιθανή ήττα του ISIS, γράφουν οι Sunday Times.

Σε εμπιστευτική έκθεση, που την έχουν δει Βρετανοί δημοσιογράφοι, αναφέρεται ότι πολλές από αυτές τις οργανώσεις έχουν στα σχέδιά τους να επιτεθούν στη Δύση με πρώτη και καλύτερη το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.
Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι οι βρετανικές και συμμαχικές επιθέσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος θα είναι ουσιαστικά μια «στρατηγική αποτυχία» εάν δεν ηττηθούν και οι υπόλοιπες οργανώσεις που μάχονται στη χώρα.
Το Μέτωπο Αλ Νούσρα ήδη ελέγχει σημαντικά εδάφη στη βορειοδυτική Συρία, με την υποστήριξη της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας.
«Ο παρόν στόχος της στρατιωτικής ήττας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δεν συνυπολογίζει ότι οι υπόλοιπες δυνάμεις στη Συρία [και ανά τον κόσμο] έχουν την ίδια ιδεολογία και τις ίδιες φιλοδοξίες».
«Η μελέτη μας σε 48 οργανώσεις στη Συρία αποκάλυψε ότι το 33% αυτών, δηλαδή σχεδόν 100.000 μαχητές, ακολουθούν την ίδια ιδεολογία με το Ισλαμικό Κράτος».
Ο Εντ Χουσαΐν, διευθυντής στρατηγικής στο CRG είπε στους Sunday Times ότι η ιδεολογία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «δεν γνωρίζει σύνορα και εμπόδια» και έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να εμπνεύσει τους οπαδούς της να «σκοτώνουν με την ίδια ευκολία είτε βρίσκονται στο Παρίσι, είτε στη Ράκα».
«Πρέπει να ξυπνήσουμε και να δούμε το γεγονός ότι αυτό είναι παγκόσμιο κι εάν δεν ξεριζώσουμε την ιδεολογία αυτή, θα βρούμε τους εαυτούς μας να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά», είπε.
Η ίδια έκθεση επίσης προειδοποιεί να μην διαχωρίζονται οι ένοπλοι μεταξύ «μετριοπαθών» και «εξτρεμιστών», επειδή όλοι αυτοί είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Σε πολλές περιπτώσεις αυτοί οι τζιχαντιστές μοιράζονται μεταξύ τους εφόδια, υλικά, όπλα και πολεμάνε από κοινού ενάντια στις δυνάμεις του Άσαντ. Δεν είναι εξάλλου μυστικό ότι το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, δηλαδή το Μέτωπο Αλ Νούσρα, είναι σύμμαχος με τον υποτιθέμενο «μετριοπαθή» Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και από αυτόν προμηθεύεται αμερικανικό οπλισμό που λαμβάνει ο FSA από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.
Επικίνδυνη δύναμη στη Συρία είναι και το «μετριοπαθές» παρακλάδι της Αλ Κάιντα και σύμμαχος της Τουρκίας, η οργάνωση Τζαΐς Αλ Ισλάμ, με δύναμη 17.000 τζιχαντιστών, όπως και η Αχράρ Αλ Σαμ, επίσης σκληρή τζιχαντιστική συμμορία που διασυνδέεται με την Αλ Κάιντα και την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου