Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Κάθε φορά που οι κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού ξεσκατίζονταν, εσύ κύριε «δείγμα» παρέμενες απελπιστικά μαλάκας

Το μαγαζί είναι στάβλος, αλλά εσύ καμαρώνεις πιστεύοντας πως βρέθηκες σε κυριλάτο στέκι αρχόντων κύριε «δείγμα»… Το φαγητό ζέχνει σαπίλα και αποσύνθεση, αλλά ο τρόπος που στο σερβίρουν είναι υποδειγματικός κύριε «δείγμα»… 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Όσο για τους σερβιτόρους, δεν το συζητώ, κορυφαίοι στο είδος τους κι εσύ σαβουροφάη κύριε «δείγμα» αφήνεις φιλοδώρημα την ίδια σου την ψυχή.

Όταν οι ψυχές λοιπόν πλημμυρίζουν με οργή, ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί που φυλακίζουν τη σκέψη. Γιατί το κυρίαρχο ζητούμενο, είναι η αφασία της κοινωνίας να παραμείνει διαρκής, τα παραλυτικά φαινόμενα να καταστούν μόνιμα, και οποιαδήποτε απόπειρα να μπεί σε κίνηση το μυαλό, επιδιώκουν να οδηγηθεί στην κατεύθυνση που τους βολεύει.

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επιστρατεύεται και πάλι, και μια δόλια επιδίωξη αρχίζει να ξεδιπλώνεται συνεπικουρούμενη από τα φερέφωνα των ΜΜΕ.

Τυπικά ο φερετζές της δολιότητας, αμπαλάρεται με τον καλωσυνάτο τίτλο «Δημοσκόπηση». Αυτό το μασκάρεμα υποτίθεται πως καταγράφει τον παλμό της δικής σου ψυχής. Στην πραγματικότητα αυτό που επιχειρεί είναι να σου την ξεριζώσει, και να σε μετατρέπει από «πολίτη» σε χειραγωγούμενο όν, μέσα σ ένα σενάριο που άλλοι έγραψαν για λογαριασμό σου.

Η μεθοδολογία χρόνια τώρα παραμένει απελπιστικά ίδια, όπως κι εσύ χρόνια τώρα επιμένεις με τρόπο τραγικό, να παραμένεις θύμα της.
  • Βήμα πρώτο: Οι επιστήμονες, διαπιστώνουν και... καταγράφουν το αυτονόητο. Αυτό άλλωστε είναι που προσδίδει αληθοφάνεια σε όλη τη βρώμικη χορογραφία.
Λένε λοιπόν καταγράφοντας την οργή σου, αφού είσαι το «δείγμα» της έρευνας: «Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, εκτιμά ότι η κυβέρνηση οδεύει προς την λάθος κατεύθυνση ενώ ακόμη και οι 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν το ίδιο».
  • Βήμα δεύτερο: Πριν προλάβεις καλά – καλά ν απολαύσεις το μεγαλείο της οργής και της αγανάκτησής σου, και προκειμένου αυτή η οργή να μη μετατραπεί σε οργανωμένη αντίσταση, επιστρατεύουν το φόβο του «δείγματος» (δηλαδή το δικό σου), προκειμένου να μη διανοηθεί καν η σκέψη σου να δραπετεύσει σε διαδρομές αξιοπρέπειας και χειραφέτησης. Έτσι προσθέτουν πως: «4 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι μπορεί να κινδυνεύσει η σταθερότητα της κυβέρνησης όταν έρθουν τα μέτρα».
Δηλαδή εσύ κύριε «δείγμα» με τη μνήμη του χρυσόψαρου, πρώτα ψηφίζεις αυτό που έντεχνα σου υπαγόρευσαν… Μετά φασκελώνεσαι για τη μαλακία που έκανες, για την οποία όμως έβγαινες από το παραβάν καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκεπάρνι, και πριν αποφασίσεις να δραπετεύσεις από τον αστερισμό της ηλιθιότητας, έχεις κι έναν φόβο μήπως και καταρρεύσει το οικοδόμημα της μαλακίας σου, και δεις ότι υπάρχει Ήλιου φως και πέρα από αυτό.
  • Βήμα τρίτο: Για να μη πολυβασανίζεις λοιπόν το κουρασμένο σου μυαλό, την υπόλοιπη δουλειά την αναλαμβάνουν οι σερβιτόροι. Και να ένας όμορφος και τρισχαριτωμένος τρόπος, για να φέρουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά.
Πριν καλά – καλά προλάβεις να οργιστείς, σε εμφανίζουν να έχεις ήδη έτοιμη την απόφασή σου για το τι θέλεις. Για την ακρίβεια, αυτό που αυτοί θέλουν, είναι πιο όμορφο και απείρως πιο εύπεπτο να το εμφανίσουν ως δική σου επιλογή.
  • Εσύ δηλαδή που καθύβριζες (γιατί έτσι ήθελαν) το «βρώμικο 89»…
  • Εσύ που αναθεμάτιζες το δοτό έκτρωμα του Παπαδήμου…
Εσύ λοιπόν κύριε «δείγμα», εμφανίζεσαι ξαφνικά με την εξής διαπίστωση: «Και πάνω από τους μισούς θέλουν, σε αυτή την περίπτωση, από τον Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει οικουμενική κυβέρνηση. Το ίδιο επιθυμούν και 4 στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ».

Και για να μη τινάζεις τα ποδαράκια από αντίδραση στο ξαναζεσταμένο φαγητό, οι σερβιτόροι τη λύση την έχουν κι εδώ έτοιμη.

Έχεις λοιπόν την άποψη κύριε δείγμα πως «Ενώ αίσθηση προκαλούν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για τα εσωκομματικά της ΝΔ. Το 44% θέλει να δημιουργηθεί νέο κόμμα, ενώ 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να παραμείνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Κατάλαβες??? Μπα!!! Πάμε πάλι απ την αρχή λοιπόν να τα κάνουμε φραγκοδίφραγκα.
  • Το μαγαζί είναι στάβλος, αλλά εσύ καμαρώνεις πιστεύοντας πως βρέθηκες σε κυριλάτο στέκι αρχόντων κύριε «δείγμα»… 
  • Το φαγητό ζέχνει σαπίλα και αποσύνθεση, αλλά ο τρόπος που στο σερβίρουν είναι υποδειγματικός κύριε «δείγμα»… 
  • Όσο για τους σερβιτόρους, δεν το συζητώ, κορυφαίοι στο είδος τους κι εσύ σαβουροφάη κύριε «δείγμα» αφήνεις φιλοδώρημα την ίδια σου την ψυχή

Το αποτέλεσμα το ξέρεις κύριε «δείγμα» (σαράντα χρόνια φούρναρης άλλωστε).
  • Σαράντα χρόνια δημοσκοπείσαι κατευθυνόμενος να σέρνεσαι από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τούμπαλιν, και μέσω εσού να σέρνεται και ο τόπος στην καταστροφή. Και συνεχίζεις απτόητος…
  • Μέχρι να κάνουν αγρανάπαυση οι σαβούρες, σου σερβίρισαν ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανες μια χαψιά περήφανε κύριε «δείγμα»…
Κάθε φορά που οι κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού ξεσκατίζονταν πετώντας αναλώσιμα βαρίδια, εσύ κύριε «δείγμα» πάλι προς τη δόξα τραβούσες. Και με το Σημίτη το ίδιο έκανες, και με το Γιωργάκη το ίδιο, και με το Βαγγέλα, και με τη Φωφώκα… Αλλά και με τον Αβέρωφ, και με το Μητσοτάκη, και με τον Εβερτ, τον Καραμανλή, το Σαμαρά, και ετοιμάζεσαι να υποδεχτείς το καινούριο «θείο βρέφος»…

Αλλά μια ζωή αυτοί έμεναν τα ίδια σκατά… Εσύ το ίδιο περήφανος και ταυτόχρονα το ίδιο μαλάκας.

Και κάθε φορά που πίστευες ότι δραπέτευες από τη μαλακία που σ έχει βαρέσει κατακέφαλα, αυτοκτονούσες με ΣΥΡΙΖΑ, με Ποτάμηδες, με Λεβέντηδες, με ότι είχε τέλος πάντων κάθε φορά το μενού.

Λες και ο Σπίρτζης η ο Τρύφων Αλεξιάδης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαφορετικοί από τον Σπίρτζη και Αλεξιάδη του ΠΑΣΟΚ…

Όσο διαφορετικός είσαι κι εσύ αστροπελέκι μου, που σούρθηκες από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα σε προετοιμάζουν να ξανασουρθείς σ έναν νέο Παπαδήμο που σου ετοιμάζουν.

Αυτοί κατ εσέ είναι οι καταλληλότεροι… Ίσως γιατί κατά βάθος έχει επίγνωση, ότι εσύ είσαι ο πλέον ακατάλληλος για ν αποφασίζεις για το μέλλον αυτού του τόπου...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου